Velika policijska akcija u Crnoj Gori: Hapšenja zbog planiranja ubistava funkcionera

© Flickr / Keith AllisonHapšenje - ilustracija
Hapšenje - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Crnogorska policija uhapsila je danas nekoliko osoba u velikoj akciji na više lokacija u Podgorici, Baru, Kotoru i Danilovgradu. Prema pisanju crnogorskih medija, policijska akcija je pokrenuta zbog potrage za osumnjičenima za pripremanje ubistava više javnih funkcionera.
Akcija je, kako saznaje TVCG, počela rano jutros, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, pretresom više lokacija.
Izvor TVCG iz tužilaštva navodi da je u pitanju predmet koji je formiran ranije zbog pripremanja ubistava više javnih funkcionera.
Prema nezvaničnim informacijama u tom predmetu istražitelji su između ostalog, radili na rasvjetljavanju slučajeva pripremanja likvidacija i ugrožavanja sigurnosti više javnih funkcionera.
Podgoričke Vijesti pišu da je reč o šestočlanoj kriminalnoj grupi koja je, prema operativnim podacima policije, bliska škaljarskom kriminalnom klanu, koja je mesecima pratila kretanje sudije specijalnog odeljenja Biljane Uskoković, čekajući pogodan trenutak da je fizički napadnu.
Većina članova kriminalne grupe uhapšena je danas po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, dok se neki od njih - Baranin Stefan Đukić i Emil Tuzović nalaze u ukrajinskom zatvoru zbog optužbe da su u maju prošle godine pokušali da ubiju Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa kavačke kriminalne grupe.
Službenici policije su danas uhapsili: Danilovgrađanina Milana Brajovića, Podgoričane Zorana Perovića i Dušana Boljevića, zatim Nina Koraća, iz Berana, s prebivalištem u Baru, Aleksandra Rončevića i Stefana Mićića, dok je Kotoranin D.D. u bekstvu i za njim se intenzivno traga.
Sudija Uskoković, meta ove kriminalne grupe bila je, kako se veruje, upravo zbog činjenice da sudi Stefanu Đukiću i njegovoj kriminalnoj grupi zbog ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića prvog dana novembra 2019.
Prema dokazima do kojih su došli crnogorski istražitelji, ova kriminalna organizacija planirala je likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, bivšeg pomoćnika direktora policije Zorana Lazovića, zatim njegovog sina Petra, inače službenika Agencije za nacionalnu bezbednost.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala