Velika gužva na graničnim prelazima: Kolona na Horgošu duga dva kilometra

© Foto : Auto-moto savez Srbije/PrintskrinGranični prelaz Horgoš, gužva na ulasku u Srbiju
Granični prelaz Horgoš, gužva na ulasku u Srbiju - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Velike gužve ponovo su zabeležene na graničnim prelazima, a najveća je na Horgošu. Kolona vozila na izlazu iz zemlje duga je oko dva kilometra.
Zbog velikog priliva vozila na izlazu iz Srbije, putnička vozila se na Horgošu zadržavaju najmanje dva sata, prenosi RTS.
Tri sata je potrebno da bi se ušlo u Mađarsku na susednom graničnom prelazu Reske, iako oba prelaza rade maksimalnim kapacitetom.
Zbog velike gužve, mađarska policija saopštila je da je integrisani mađarsko-srpski granični prelaz Reske 2 – Horgoš 2, od danas u 14 časova počeo da radi samo u pravcu ulaza u Mađarsku. Isti režim važiće i u subotu i nedelju od 7 do 19 časova.
Kako navode, prelazi Reske 1 i 2 sada rade maksimalnim kapacitetom sa ukupno 13 ulaznih traka u Mađarsku, kako bi se ubrzao protok vozila i putnika.
Pojačan intenzitet saobraćaja beleži se i na Kelebiji na izlazu iz Srbije, gde je potrebno oko tri sata da bi se prešla srpsko-mađarska granica u pravcu Tompe.
Horgoš je u proteklih 12 sati prešlo 17.000 putnika u 3.300 putničkih vozila i 75 autobusa – 70 posto tog saobraćaja je prema Zapadnoj Evropi.
U kolonama su putnici koji idu iz Turske, Albanije, Bugarske i Severne Makedonije. Kolona će biti do nedelje uveče.
Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Preševo, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 90 minuta, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala