Rio Tinto donosi mnogo veće plate: Ministar Momirović o kopanju litijuma u Srbiji

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICMinistar građevinarstva Tomislav Momirović
Ministar građevinarstva Tomislav Momirović - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da bi, ukoliko bi se projekat Rio Tinta realizovao, plate u Loznici, Krupnju, Malom Zvorniku bile 20 do 30 odsto veće nego u Lazarevcu, Lajkovcu i Obrenovcu.
„Kada tako velika kompanija dođe, vi ulazite u sistem globalne bezbednosti. To znači da nema više rata. Ljudi koji agresivno napadaju taj projekt to znaju, ali im to nije bitno. Njihov pravi cilj je da se zatvori Kolubara, da se zatvori Kostolac, da se zatvori termoelektrana ‘Nikola Tesla’ i da se privatizuje Đerdap za male pare“, rekao je Momirović tokom obilaska Lajkovca.
© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICRadovi na deonici puta Lajkovac-Iverak
Radovi na deonici puta Lajkovac-Iverak - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Radovi na deonici puta Lajkovac-Iverak
Ocenio je da se radi o organizacijama koje se finansiraju iz inostranstva i koje, kako je kazao, pošteno rade svoj nečasni posao.
„Da budem potpuno otvoren, to nećemo nikada dozvoliti, jer to je preduslov ekonomskog razvoja ove zemlje i želimo da plate i ekonomski standard, a onda naravno i kulturni i socijalni, poraste i na tom ćemo insistirati“, rekao je ministar.
Momirović je rekao kako vlast zna da je mnogo bolje da umesto što gradi auto-put tu zasadi neku šumu.
„Naravno da bi to mnogo više prijalo medama i zekama, ali mi moramo da investiramo u budućnost, u ekonomiju ove zemlje i nećemo to ispustiti iz ruke, a sve ono što se nije investiralo u prethodnim decenijama, što je omogućilo da se socijalni standard naših građana sroza na najniži nivo, što je bila realnost dok predsednik Republike nije preuzeo vladu Republike Srbije i dok nije počeo da se ostvaruje ovaj politički program, to se više neće dešavati“, rekao je Momirović, preneo je Tanjug.
Istakao je da ekonomija Srbije ide napred, i da se ovde radi o milijardama evra koje su direktno vezane za ekološku budućnost ove zemlje.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala