Pronađen helikopter Mi-8 koji se srušio na Kamčatki i telo jedne putnice

© FGBU "Kronockiй gosudarstvennый zapovednik" / Uđi u bazu fotografijaPad helikoptera Mi-8 na Kamčatki
Pad helikoptera Mi-8 na Kamčatki - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Batiskafi Ministarstva odbrane Rusije pronašli su helikopter Mi-8, koji se u četvrtak srušio u Kurilsko jezero na Kamčatki, na dubini oko 110 metara, izjavio je gubernator Kamčatskog kraja Vladimir Solodov.
„Pre bukvalno nekoliko minuta stigla je informacija da je helikopter pronađen. Nalazi se na dubini 110-111 metara. Otkinut mu je repni deo, ostatak korpusa je ceo“, rekao je Solodov za televiziju „Rusija 24“.

Istražni komitet je u međuvremenu saopštio da je na mestu pada letelice otkriveno telo jedne putnice.

„Razmatra se tehnička izvodljivost vađenja helikoptera iz vode. Pored toga, u ovom trenutku se vrši ispitivanje povređenih, zaposlenih u kompaniji 'Vitjaz-Aero' koji su pomagali u navigaciji leta helikoptera i direktora preduzeća 'Turist' koji je organizovao turističku ekskurziju“, navodi se u saopštenju.
Prema rečima Solodova, na licu mesta radi 15 spasilaca iz Ministarstva za vanredne situacije Rusije i tri batiskafa. Stručnjaci određuju taktiku podizanja helikoptera i rada na takvim dubinama.
Spasilačka služba Ministarstva za vanredne situacije Rusije kreće na mesto pada Mi-8 - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Na Kamčatki se srušio helikopter sa 16 osoba, među njima i dete
Što se tiče preživelih putnika, gubernator je rekao da su neki od njih napustili Kamčatku.
Dve osobe su i dalje u teškom stanju. Nakon što su izvučene iz šoka i u stabilnom stanju, biće rešeno pitanje mogućnosti njihovog transporta u federalne klinike, ukoliko bude potrebno“, objasnio je gubernator.
Dodao je da regionalne vlasti nastavljaju da koriste helikoptere u regionu, ali da su turistički izleti na jezero obustavljeni kako bi potraga i rad istražitelja na licu mesta bili što efikasniji.
Podsetimo, Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je u četvrtak da se helikopter Mi-8 sa 13 turista i tri člana posade srušio na Kamčatki, na Dalekom istoku Rusije.
Prema podacima regionalnog Ministarstva zdravlja, spaseno je devet osoba.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala