„Negiraju genocid 22 godine“: Novi udar iz Prištine na Bregovića zbog koncerta u Albaniji

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaGoran Bregović
Goran Bregović - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Koordinacioni savet porodičnih udruženja nestalih na KiM iz Prištine uputio je pismo albanskoj opštini Korča u kome traži da se otkaže koncert Gorana Bregovića na Festivalu piva u tom gradu 22. avgusta.
Predsedavajući Saveta, Ahmet Grajčevci, naveo je u pismu da „ako opština ne može da pomogne u pronalaženju istine o sudbini 1.632 osoba, barem poštuje bol članova porodice“, prenosi prištinski Lajmi.
Goran Bregović - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Kako je Goran Bregović naljutio Albance
Ovo udruženje kosovskih Albanaca u pismu traži da ih više ne „povređuju“ time što dopuštaju učešće Goranu Bregoviću ili bilo kom drugom srpskom umetniku, koji je, kako tvrde, 22 godine „ulagao kontinuirane napore da negira genocidne zločine“, prenosi Tanjug.
Zamenica gradonačelnika Korče Benilja Terova izjavila je nedavno da je Goran Bregović potvrdio nastup na Festivalu piva u tom albanskom gradu 22. avgusta, preneo je portal Ekonomija onlajn.
Ona je dodala da su pevači sa Kosova otkazali učešće na Festivalu zbog pretnji, kako su naveli, nacionalističkih grupa, objavio je Kosovo onlajn.
Goran Bregović - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2021
Propao protest protiv Bregovića u Albaniji, okupilo se četvoro demonstranata
Terova je potvrdila za prištinsku Gazetu ekspres da opština Korča ne namerava da otkaže Bregovićevo učešće na festivalu.
„Ne postoji politički pristup učešću pevača rođenog u Sarajevu, čast nam je da nastupi i koliko mi znamo, a u pravu smo, nikada se nije pozicionirao ni protiv Albanaca ni protiv stanovnika Kosova“, rekla je Terova, navodi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala