Lukašenko o političkoj krizi u Litvaniji: Ko drugome jamu kopa...

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaLukašenko
Lukašenko  - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poručio je vlastima u Litvaniji, povodom političke krize koja potresa tu baltičku zemlju, da „ko drugome jamu kopa sam u nju upada“.
„U Litvaniji je politička kriza. Dovoljno je samo reći – ko drugome jamu kopa sam u nju i upada“, rekao je Lukašenko.
On je podsetio na migrantsku krizu na granici EU i Litvanije kao i na činjenicu da je Belorusija na svojoj teritoriji gradila prihvatilišta za migrante ali da je to nakon uvođenja sankcija minsku – obustavljeno.

„Prvo su prestali da finansiraju te centre. Šta treba ja iz svojih para da ih zidam? A potom su i Belorusiji uveli sankcije. Da li ste poludeli da vas nakon toga štitim? Hoćete da me obesite a ja treba da vas štitim?“, rekao je Lukašenko.

„To tako neće moći. Nek idu kod vas, kad ste ih već zvali. Oko 5.000 migranata trenutno je u Litvaniji, drže ih gore nego mi stoku. Ne hrane ih, izbacuju ih direktno kod granice, mi ih preuzimamo, lečimo, spasavamo, šta nam preostaje“, dodao je.
U prestonici Litvanije je pre dva dana izbio haos na protestu ispred zgrade Parlamenta kada su izbili masovni neredi u kojima je više osoba povređeno.
Zbog nereda, u kojima je učestvovalo više hiljada ljudi, do sada je uhapšeno 26 osoba.
Inače, protest je organizovan zbog zdravstvenih propusnica koje će Litvancima uskoro biti potrebne za ulazak u kafiće, prodavnice, javni prevoz i druga mesta, dok Vlada razmišlja o novim merama ograničenja u vidu borbe protiv širenja virusa korona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala