Katastrofa – Partizan sprečio totalno pomračenje...

© Sputnik / Lola ĐorđevićPartizan – Soči
Partizan – Soči - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Crna nedelja za srpski klupski fudbal u kojoj je Crvena zvezda šokirana i eliminisana iz trke za Ligu šampiona, Vojvodina je šest puta vadila loptu iz mreže, Čukarički pet, a totalno pomračenje sprečio je Partizan.
Četvrtak, 12. avgust ostaće crnim slovima upisan u fudbalskom kalendaru kao datum u kojem su dva srpska kluba (Vojvodina i Čukarički) primila čak 11 golova, a malo je nedostajalo da i Partizan završi evropsku priču.
Na sreću, golom Aleksandra Šćekića koji je bio brži od sudijskog zvižduka crno-beli su izborili produžetak protiv Sočija (2:2), a kasnije su na penale nastavili svoj pohod ka Ligi konferencija, gde ih u nevreme čeka Santa Klara.
Borio se Partizan i potpuno zasluženo je nagrađen za hrabru igru i timski duh te mu je samo još jedna prepreka ostala do glavno cilja ove sezone - plasman u grupnu fazu novoformiranog evropskog takmičenja.
Te sreće i znanja nisu bili Vojvodina i Čukarički. Novosađani su posle minimalnog poraza na „Karađorđu“ od LASK-a, dozvolili sebi da budu poraženi i poniženi u Austriji neprihvatljivim rezultatom 6:1.
Samo koji sat pre pomenutog fijaska, sličnu sudbinu doživeo je Čukarički.
Tim s Banovog brda bio je fantastičan u prvom meču u Beogradu koji je protiv Hamarbija rešio u svoju korist rezultatom 3:1.
Ali, usledila je švedska tragedija! Hamarbi je već na poluvremenu protiv „brđana“ nadoknadio kompletan zaostatak i imao je 3:0, da bi do kraja postigao još dva pogotka, a primio jedan, pa je rezultat na kraju bio ubedljivih 5:1.
Serhio Ramos - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Arapske pare su nemoguće učinili mogućim /foto/
I prvo, ujedno verovatno i najveće razočaranje za srpski fudbal bila je krajnje neočekivana eliminacija Crvene zvezde od Šerifa u borbi za plasman u plej-of Lige šampiona.
Zvezda je bolji tim, sa daleko više evropskog iskustva, ali posle kiksa u Beogradu (1:1) nije uspela da položi popravni.
Dozvolila je sebi da je ekipa iz Tiraspolja nokautira i tako trasira sebi put ka plej-ofu gde je čeka Dinamo Zagreb, dok će četvorostruki uzastopni šampion Srbije utehu tražiti u plasmanu u Ligu Evrope, samo će prethodno u dvomeču morati da „preskoči“ rumunski Kluž.
Stanojević: Kao da smo ušli u Ligu šampiona
Bilo je bolno gledati mučenje „stare dame“
Hladnokrvni Partizan posle drame eliminisao Soči!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala