Jake kiše poplavile ulice gradova na Krimu

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaPosledice poplava na Krimu
Posledice poplava na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Nekoliko centralnih ulica u Kerču zatvoreno je zbog poplava usled obilnih kiša, gradski električni transport privremeno ne radi, saopštili su za Sputnjik u pres službi gradske uprave.
Teritorija gradskog stadiona, pijace i fabrike za preradu ribe našli su se u poplavljenoj zoni zbog intenzivnih padavina koje su pale uveče i tokom noći u Kerču. Meteorolozi predviđaju da će kiša na istoku poluostrva padati i u petak.
Zbog obilnih padavina poplavljene su centralne ulice grada, dodala je pres služba.
Da bi se otklonile posledice poplava, u Kerč je poslato 50 stručnjaka iz Donskog spasilačkog centra Ministarstva za vanredne situacije Rusije i 16 jedinica tehnike. Spasioci su opremljeni plovilima, hidrauličnim alatima za spasavanje, motornim pumpama, motornim testerama.
Prema podacima Krimske direkcije za hidrometeorologiju i monitoring životne sredine, na Krimu se i tokom vikenda očekuju veoma jake kiše (više od 50 milimetara padavina), oluje, veliki grad i olujni vetar sa udarima 20-25 metara u sekundi.
Jake kiše padale su na Krimu u drugoj polovini juna i početku jula, što je dovelo do poplava u brojnim oblastima poluostrva. Tada su najviše stradali region Kerč, Jalta i Bahčisaraj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala