Grci poklonili ikonu Bogorodice srpskim vatrogascima /video, foto/

© Foto : Sputnjiku ustupio Dragan VukićSrpski vatrogasci stigli na Eviju
Srpski vatrogasci stigli na Eviju - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Srpskim vatrogascima-spasiocima, koji su danima branili sela od požara u severnom delu Evije, meštani tog grčkog ostrva su, u znak zahvalnosti, poklonili ikonu Bogorodice.
Ikonu su, kako se vidi na snimku objavljenom na Fejsbuk stranici Ministarstva unutrašnjih poslova, uručili Vladi Plemiću, rukovodiocu ove akcije u Grčkoj.
„Vlado Plemić, zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije je kao najbolji među najboljima, po ko zna koji put u svojoj višedecenijskoj karijeri, predvodio srpske vatrogasce, delio savete, brinuo o njima danonoćno i spremio za bezbedan povratak svojim kućama i porodicama u Srbiji“, ističe se u objavi.
Evakuacija sa Evije u Grčkoj zbog požara - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Hvala, bratska Srbijo: Zahvalnost Grka, sa rukom na srcu
„Mnogo vam hvala na pomoći i neka Devica Marija bude sa vama u svakom trenutku. Monokarija Evije, 8-8-2021“, glasi posveta ispisana u znak zahvalnosti našim vatrogascima-spasiocima iz Srbije koji danima gase požar u selu Avgaria, navode „Novosti“.
Srpski vatrogasci su, pored mukotrpne borbe sa vatrenom stihijom, pokazali i svoju humanost tako što su donirali pomoć u hrani.
„Svi kao jedan, kao i na terenu, zajedničkim snagama donirali su i predali hranu Grčkoj pravoslavnoj crkvi“, navodi se na Fejsbuk stranici Sektora za vanredne situacije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala