Eksplodirao autobus u Voronježu – ima žrtava

© Pravitelьstvo Voroneža / Uđi u bazu fotografijaEksplozija u autobusu u Voronježu
Eksplozija u autobusu u Voronježu - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
U Voronježu na jugozapadu Rusije u četvrtak je uveče došlo do eksplozije u autobusu. Gubernator Voronješke oblasti Aleksandar Gusev saopštio je da je povređeno je 19 osoba, a da su dve preminule.

Među povređenima ima i težih i lakših slučajeva. Žena, za koju se veruje da ima oko 35 godina, preminula je na reanimaciji, potvrdio je gubernator Voronješke oblasti.

Prema njegovim rečima, jutros je podlegla povredama i jedna pedesetpetogodišnja žena.
Nesreća se dogodila u blizini tržnog centra „Galerija Čižova“. Na lice mesta sinoć su upućeni spasioci i snage bezbednosti.
Prema rečima tužioca Lenjinskog rejona Voronježa Jurija Bursova, u trenutku eksplozije u autobusu se nalazilo 35 osoba.
Istraga na mestu eksplozije završena je oko dva sata iza ponoći po moskovskom vremenu (oko jedan sat po srednjeevropskom), rekao je naš izveštač sa lica mesta.
Prema prvim informacijama hitnih službi, preliminarni razlog je eksplozija plinske opreme. Istovremeno, predstavnik prevoznika rekao je da sva vozila kompanije rade na dizel-gorivo. Prema rečima Guseva, uzrok eksplozije utvrđuju specijalne službe.
Istražni komitet saopštio je da je pokrenut krivični postupak prema članu o obavljanju poslova ili pružanja usluga koje nisu u skladu za bezbednosnim zahtevima. Nacionalni protivteroristički komitiet izvestio je da se razmatraju različite verzije onoga što se dogodilo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala