Zvaničnik Pentagona priznao: Rusija lider u hiperzvučnom naoružanju

© Russian Defence Ministry / Uđi u bazu fotografijaRaketa "avangard"
Raketa avangard - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Pratite nas
Rusija je u ovom trenutku vodeća država u sferi hiperzvučnog naoružanja, saopštio je načelnik Strateške komande (STRATKOM) Oružanih snaga SAD admiral Čarls Ričard na simpozijumu posvećenom raketnoj i kosmičkoj odbrani koji je održan u Hamstvilu.

"Rusija se bavi modernizacijom svojih konvencionalnih i strateških snaga. Nuklearne snage ostaju kamen temeljac strategije Rusije i one su već modernizovane oko 80 odsto, uključujući sredstva za isporuku bojevih glava. Rad na modernizaciji ima za cilj zamenu sovjetskih lansirnih sistema i interkontinentalnih balističkih raketa za savremene. Rusija je vodeća država u svetu po hiperzvučnim tehnologijama, u krajnjoj meri u ovom trenutku, i nastavlja da investira u razvoj supersoničnih tehnologija", rekao je on, tokom video konferencije.

Američki general je naglasio da je Rusija u julu uspešno testirala hipersoničnu raketu "Cirkon", a nešto ranije objavila da je vojska dobila hipersoničnu raketu "Avangard".
Ričard je naglasio da, dok su se SAD borile protiv terorista na Bliskom istoku, zaboravivši na tradicionalne pretnje iz vremena hladno rata, Rusija i Kina su posmatrale i menjala sviju strategiju kako bi imale mogućnost da se suprotstave Vašingtonu. Sada, kako on navodi, ove dve države se mogu uporediti sa SAD po strateškom naoružanju i zato, navodno, predstavljaju pretnju.
"Rusija ima potencijal da značajno poveća proizvodnju svog nuklearnog oružja za račun postojećih proizvodnih pogona. Rusija ima razvijeniju protivraketnu odbranu od nas i nastavlja da je poboljšava", zaključio je Ričard.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala