Turski mediji upozorili Rusiju na signale iz Amerike

© Sputnik / Oksana Džadan / Uđi u bazu fotografijaVojna tehnika američke vojske
Vojna tehnika američke vojske - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Pratite nas
Prebacivanje američke vojne tehnike u grčki Aleksandropulos u okviru vojnih vežbi "Defender Evropa" može se smatrati signalom Rusiji, piše turski list Haber7.

U tekstu se navodi da su se američke kopnene snage iskrcale u region, zajedno sa ogromnim parkom teretnih vozila, tenkova i helikoptera. Iskrcavanje vojnika i tehnike, kako se navodi, neophodno je radi pružanja otpora ruskoj pretnji. Istovremeno, naoružanje koje je dopremljeno u Aleksandrupolis ima ofanzivni, a ne odbrambeni karakter, naglasio je turski novinar.

Turski admiral Džihan Jajdži je u razgovoru sa Haber7 izrazio mišljenje da vojna tehnika koja je prebačena u region nije potrebna Grčkoj i da će poklonjeni tenkovi i helikopteri biti u budućnosti korišćeni protiv bilo koga.
Bivši načelnik obaveštajne uprave Generalštaba Oružanih snaga Turske Ismail Haki Pekin je, sa svoje strane, dodao da je luka Aleksandrupolis američka baza iz koje se lako može prebacivati tehnika i vojnici u Istočnu Evropu u okviru borbi protiv Rusije.
Komentator turskog lista Sabah Berkan Tutar smatra da u NATO-u postoji projekat za okruživanje Rusije od Grčke do Baltičkog mora.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala