„Niko nije iznad zakona“: Policija ispituje optužbe protiv princa Endrjua za seksualno zlostavljanje

© Foto : Florida Southern District CourtBritanski princ Endrju i Virdžinija Roberts
Britanski princ Endrju i Virdžinija Roberts - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Pratite nas
Komesarka londonske policije Kresida Dik potvrdila je da policija ispituje navode o navodnom seksualnom zlostavljanju za koje je optužen princ Endrju, dodajući da „niko nije iznad zakona“.
Ona je komentarisala podnošenje tužbe Virdžinije Džufre američkom sudu, koja je optužila princa Endrjua za seksualno zlostavljanje, uznemiravanje i psihičko zlostavljanje kad je imala 17 godina.
U razgovoru za britansku radio stanicu El-Bi-Si, Dikova je izjavila da „kao rezultat onoga što se dešava“ policija ima „još jedan pogled“ relevantan za optužbe. Međutim, komesarka policije je navela da trenutno u vezi sa ovim slučajem, nije pokrenuta zvanična istraga.
Dikova je rekla da „niko nije iznad zakona“, ukazujući da bi, ako se otkriju dokazi o zločinu, britanske vlasti mogle da pokrenu istragu protiv princa.
Virdžinija Džufre je izjavila da smatra princa Endrjua odgovornim za ono što joj je učinio i da se nada da „moćni i bogati nisu izuzeti od odgovornosti za svoje postupke“.
Princ Endru, Vojvoda od Jorka - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Druga tužba za seksualno zlostavljanje protiv sina kraljice Elizabete
U tužbi navodi da ju je princ Endrju zlostavljao u mnogo navrata pre nego što je napunila 18 godina, na londonskom imanju u vlasništvu Gislejn Maksvel i u vili Džefrija Epstajna u Njujorku. U okviru sudskog podneska, advokati koji je zastupaju dostavili su fotografiju Virdžinije Džufre i princa slikanu 2001. u kući Gislejn Maksvel. Princ Endrju je sugerisao da bi fotografija mogla biti falsifikat.
Komesarka londonske policije rekla je i da je policija u saradnji sa tužiocima već dva puta razmotrila ovaj slučaj nakon što je Džufre tužila princa Endrjua pred federalnim sudom u SAD ove nedelje.
Londonska policija je ranije navela da je voljna da pomogne američkim vlastima „u bilo kojoj fazi“ istrage o navodima protiv princa usled „ponovnog usredsređivanja na prijatelje i saradnike gospodina Epstajna protiv kojih bi se potencijalno mogle pokrenuti krivične ili parnične istrage“.
Princ Endrju (61), drugi sin kraljice Elizabete druge i pokojnog vojvode od Edinburga princa Filipa, više puta je negirao optužbe. Tokom intervjua za „Bi-bi-si panorama“ 2019, princ Endrju je tvrdio da se ne seća susreta sa Virdžinijom Džufre, kao i da se navodna seksualna aktivnost nikada nije dogodila, prenosi RT.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala