Na Kamčatki se srušio helikopter sa 16 osoba, među njima i dete

© MČS RF / Uđi u bazu fotografijaSpasilačka služba Ministarstva za vanredne situacije Rusije kreće na mesto pada Mi-8
Spasilačka služba Ministarstva za vanredne situacije Rusije kreće na mesto pada Mi-8 - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Pratite nas
Dve osobe teško su povređene kada se helikopter Mi-8 sa 13 turista i tri člana posade rano jutros srušio na Kamčatki, na Dalekom istoku Rusije, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.
Helikopter, koji je u vlasništvu kompanije „Vitjaz aero“, srušio se u Kurilsko jezero u blizini Kronockog prirodnog rezervata na jugu regiona.
Televizija „RT“ objavila je prvi snimak sa mesta pada Mi-8.

U letelici su se nalazila tri člana posade i 13 putnika iz Moskve i Sankt Peterburga, uključujući i jedno dete. Prema podacima regionalnog Ministarstva zdravlja, spaseno je devet osoba.

Prema preliminarnim podacima, osam od 16 osoba ostalo je u helikopteru, saopštile su hitne službe. U isto vreme, prema navodima kompanije „Vitjaz aero“, dva od tri člana posade Mi-8 spasena su, dok komandant nije pronađen. Kako se ističe svi oni su iskusni avijatičari.
Lokalne vlasti saopštile su da su dve osobe u teškom stanju. One se nalaze na reanimaciji.
Temperatura vode u Kurilskom jezeru nije veća od pet ili šest stepeni, nemoguće je ostati u njemu dugo, izvestio je Kronocki prirodni rezervat.

„Kako su rekle osobe koje su bile u helikopteru u trenutku pada, on je počeo da tone sa nosom okrenutim ka dole, a zadnji otvori letelice otvorili su se od udara u vodu. Spaseni putnici uspeli su da isplivaju sa dubine od osam do devet metara“, saopštili su u rezervatu.

Prema saopštenju Ministarstva za vanredne situacije, helikopter se nalazi na dubini od 100 metara.
Ministarstvo je navelo da je 45 ljudi uključeno u operaciju potrage i spasavanja. Istovremeno, Ministarstvo zdravlja Kamčatske oblasti saopštilo je da su na mesto nesreće poslata kola hitne pomoći.
Hitne službe su navele da spasilački avion nije mogao da sleti na mesto nesreće zbog magle.
Pokrenuta je istraga zbog kršenja pravila bezbednosti saobraćaja i rada vazdušnog transporta, a regionalno tužilaštvo počelo je proveru sprovođenja zakona o turističkim uslugama.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala