Grk o „velikoj trojci“: Nedostajaće nam, stiže novi talas

© AP Photo / Christophe EnaStefanos Cicipas posle poraza u finalu Rolan Garosa
Stefanos Cicipas posle poraza u finalu Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Pratite nas
Grčki teniser Stefanos Cicipas pričao je na turniru u Torontu, o aktuelnoj situaciji u svetu tenisa, gde trenutno Đoković, Federer i Nadal ne učestvuju na turnirima zbog povreda. Činjenica je da otkucava sat „velikoj trojici“, kao i da stiže novi talas.
Jednostavno, teniski svet će uskoro morati da se pomiri sa činjenicom da trojica istinskih majstora neće doveka igrati.
Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal povukli su se sa turnira u Torontu i Sinsinatiju, pa su novinari u Kanadi pitali Cicipasa šta misli o tome.
Nedostajaće nam mnogo njih trojica. Ne razmišljam o njima zaista pred sam turnir, tako je kako je. Ukoliko se ne osećaju spremnim da igraju, onda nisu spremni i to je njihova odluka. Moramo da prihvatimo, jer to je činjenica. Zbog njih veliki broj navijača dolazi i oni su razlog što se gledaju velika takmičenja, ono su glavni razlog što je tenis tu gde jeste“, poručio je Grk.
Stefanos Cicipas koji je među predvodnicima novog talasa tenisera, dao je svoj sud o tome da li je vreme za nove zvezde.
„Naravno, samtram da ima mesta za nove zvezde. Mnogo se pričalo i pisalo o njima godina, sada se vremena menjaju. Vidimo da stiže nova generacija igrača koja pokazuje za šta je sposobna. Interesantno je da postoji ovakva vrsta varijacije, promene na tronu, da je tako nazovem. Zanimljivo je za tenis. Mi mlađi imamo svoje navijače, one koji nas vole i koji su uz nas, ali želimo da ostvarimo dobre rezultate baš kao što to čini 'velika trojka', to je jasno“, poručio je Cicipas.
Ipak, Cicipas koji je u finalu Rolan Garosa posle preokreta poražen od najboljeg tenisera današnjice - Novaka Đokovića, istakao je da gaji veliko poštovanje prema Srbinu, Švajcarcu i Špancu.
„Jasno je da imamo ogromno poštovanje za njih. Ne govorim samo u svoje ime, već i u ime drugih mladih igrača. Odrasli smo uz njih, gledali smo ih i oduševljeni smo što imamo priliku da se takmičimo protiv njih u ovoj eri“, konstatovao je Grk, koji je trenutno treći na svetu i koji je danas oduvao 23. svećicu.
Belgijska gimnastičarka o viralnoj slici sa Novakom: Bila sam zapanjena /foto/
Žestoka svađa Rusa i sudije: Zbog ovoga kazna – da li si ozbiljan?
Medvedev otkrio kako mu je Đoković pomogao: Ako to kaže najveći...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala