- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Dodik otkriva — koja su dva uslova neophodna za nezavisnost RS |Od četvrtka do četvrtka

Pratite nas
Bosna i Hercegovina ne liči na onu koja je oslikana u Dejtonu, na delu je odmeravanje snaga. Zapadne sile u Ujedinjenim nacijama imenovale su Kristijana Šmita za novog visokog predstavnika, dok su dve istočne velesile to odbile da učine. Gost emisije „Od četvrtka do četvrtka“ je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
Bili smo svedoci da je bivši visoki predstavnik nametnuo zakon koji potpuno u suprotnosti sa srpskim interesima. Milorad Dodik je rekao da je današnja Bosna i Hercegovina neprihvatljiva za srpski narod i da ono što se sada radi vodi njenom raspadu.
Pitamo ga da li je Inckov zakon „kraj Srpske ili raspad Bosne i Hercegovine“? Da li je moguć kompromis sa Kristijanom Šmitom i pod kojim uslovima? Ukoliko bi došlo do razlaza na tri države da li bi to izazvalo nestabilnost na Balkanu i podstaklo ostale države na razjedinjenje? Koliko je važna podrška Rusije i Kine Republici Srpskoj? Zašto je sud Bosne i Hercegovine raspisao međunarodnu poternicu za Milomirom Savčićem dve decenije nakon Srebrenice?
Zašto BiH ne želi da se priključi inicijativi „Otvoreni Balkan“? Kakva je bezbednosna situacija u regionu — kome se dokazuju međunarodne vojne snage na Kosovu i Metohiji koje će krajem avgusta izvesti vežbu? Koliko je za Crnu Goru bitan popis stanovništva i da li planira da 4. septembra bude na Cetinju, na ustoličenju imenovanog mitropolita Joanikija?
Od četvrtka do četvrtka Milorad Dodik 12. 08. 2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala