Amerikanka pomerila granice nesportskog ponašanja /video/

© AFP 2023 / STREETER LECKAAmerička teniserka Koko Vandevej
Američka teniserka Koko Vandevej - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Pratite nas
Američka teniserka Koko Vandevej pomerila je granice nesportskog ponašanja na nižerazrednom turniru u Lendsvilu, pošto je odbila da se zagreva tokom jednog meča.
Nekada igračica koja je bila među najboljih deset odavno više nije ni blizu teniskog vrha, pa sreću traži na turnirima iz ITF kategorije.
Pored toga, neretko se može videti njeno problematično ponašanje, a upravo tako je bilo na turniru u Lendsvilu, iako je Koko osvojila prvi set protiv Ekaterine Gorgodze.
Ona se u jednom trenutku blaže povredila, a onda pri vođstvu Gorgodze od 4:3 praktično poklonila gem rivalku za 5:3.
Amerikanka nije ni pokušavala da osvoji poene u tim trenucima, a po završetku drugog seta i izjednačenju je pozvala medicinski tajm-aut. Delovalo je kao da će da preda meč, ali je on prekinut zbog ogromne vrućine.
Kada je meč trebalo da se nastavi, prvo na programu je bilo novo zagrevanje – ali je to nekada polufinalistkinja Australijan opena i US opena to odbila da uradi.
Ostala je da sedi na stolici, a kada je ustala nije želela da vraća lopticu protivnici, te ju je udarala namerno u mrežu, levom rukom...
„Ovo je neverovatno. Koko ne želi da se zagreva, rekla je da ne želi da se pomera ako je već teraju da ovo radi. Nikada nisam video ovo u životu. Ovo je ludo. Radi tek toliko da je ne kazne“, rekao je komentator meča.
Meč je nedugo zatim nastavljen, ali se ništa nije promenilo za Vandevej. Gorgodze je napravila brejk, povela sa 2:0, imala 0:30 na riternu, ali...
Kiša se furiozno sručila na Lendsvil, pa je meč ponovo prekinut i pomeren za dan kasnije.
Informacija koja je stigla neposredno pre nego što je meč trebalo da počne je da je Vandevej, ipak, predala duel, pa će se u drugom kolu turnira u Lendsvilu Gorgodze sastati sa mladom Britankom Emom Radukanu.
„Federer je psovao i bacao rekete“ /video/
Noletova redovna mušterija: Đoković je neverovatan, ali Federer je GOAT
Medvedev otkrio kako mu je Đoković pomogao: Ako to kaže najveći...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala