„Rekao je da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu i da mu je tata nemoguć za saradnju“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak, Srđan i Dijana Đoković
Novak, Srđan i Dijana Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, otkrio je detalje priče koja je njegovoj porodici „napravila pakao od života“, osvrnuvši se na komentare čuvenog Slobodana Bobe Živojinovića.
Novak Đoković već celu deceniju dominira tenisom, a ništa od toga ne bi bilo moguće da nije imao požrtvovane roditelje – Srđana i Dijanu.
Porodica Đoković je imala dosta problema da odgoji tri sina (Novaka, Marka i Đorđa), a neretko je nedostajalo sredstava da bi najtalentovaniji od njih trojice imao uslove koje zaslužuje.
Srđan Đoković je početkom ove godine govorio za Sputnjik o tome kako je biti otac najboljeg tenisera svih vremena.
Novakov otac je nedavno bio gost i emisije „Biznis priče“, gde je otkrio detalje jedne priče koja se tiče čuvenog bivšeg tenisera Slobodana Bobe Živojinovića.
„Novak je bio u kampu kod Nikole Pilića, a taj kamp je koštao mnogo para, u to vreme nekoliko hiljada maraka, koje mi nismo imali. Nismo mogli da zaradimo iz svog posla koji smo imali. Tada sam ja stupio u kontakt sa Cepterovim direktorom u Beogradu, onda sam povezao Nikolu Pilića sa njim, pa je Nikola zakazao sastanak kod vlasnika Ceptera Milana Jankovića i sa svojom suprugom otišao u Monako“, rekao je Srđan i nastavio u dahu:
„On mu je objasnio o čemu se radi, da je Novak tada sa 14 godina bio prvak Evrope – dubl, ekipno i pojedinačno – u svim kategorijama je bio prvak Evrope. On mu je objasnio da je Novak veliki talenat, da će biti ogroman igrač. Milan Janković je rekao da će podržati to i ako ne bude uspeo, i ako bude uspeo. Rekao je da će stati iza njegovog boravka u akademiji Nikole Pilića. Nikola se vratio u Minhen i onda mi je to ispričao“.
Novak Đoković tokom meča sa Lorencom Musetijem na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Hajka kojoj ni istina ne može da stane na put
Međutim, u tom trenutku dolazi do veleobrta.
„Ja sam bio presrećan, kao i čitava moja porodica. Međutim, posle nekoliko dana me je Nikola zvao i rekao da od toga nema ništa, zato što je Janković okrenuo Bobu Živojinovića, a on mu je rekao da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu i da mu je tata nemoguć za saradnju – ne poznajući ni tatu, ni Novaka“.
Srđan Đoković je zatim rekao i zašto misli da je Živojinović to uradio.
„To mu je odgovorio jer ga je (Milan Janković) pitao odakle sada Novak, kada sam ti ja dao ne znam koliko stotina hiljada maraka ili evra da napraviš Princ klub u Beogradu, pošto je (Boba Živojinović) uzeo četiri 'najtalentovanija klinca', među kojima nije bio Novak“, ispričao je Srđan Đoković i zaključio:
„Onda je on izgovorio to što je izgovorio i napravio nam pakao od života“.
Toni Nadal indirektno napao Novaka – i pomenuo „milione dece“
Đoković prestigao čuvenu Čehinju i krenuo u napad na Nemicu!
Koliko će Đokovića „boleti“ najnovija odluka?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala