Situacija u Donbasu se opet pogoršava, pokrovitelji Kijeva ćute

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaSituacija na jugu Donjecke Narodne Republike
Situacija na jugu Donjecke Narodne Republike - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Rusija je zabrinuta degradacijom situacija na istoku Ukrajine, dok zapadni pokrovitelji Kijeva ništa ne preduzimaju da spreče rat u Donbasu, saopštio je direktor departmana za informisanje Ministarstva inostranih spolova Rusije Nikolaj Lahinjin.

"Zabrinuti smo degradacijom situacije u sferi bezbednosti na istoku zemlje. Od početka avgusta specijalna posmatračka misija OEBS-a zabeležila je oko hiljadu slučaja kršenja režima prekida vatre. Prema informacijama Donjecka i Luganska, žrtve granatiranja su bile više od 10 osoba, uključujući civile. Na žalost, zapadni pokrovitelji Kijeva ništa ne rade da prekinu da ukrajinske vlasti ubijaju sopstveni narod", izjavio je Lahonjin.

On je naglasio da vlasti Ukrajine nastavljaju da pogoršavaju situaciju u pregovaračkom procesu umesto da rešavaju krizu u Donbasu.
"U političkoj sferi, umesto rešavanja konflikta u Donbasu, ukrajinske vlasti nastavljaju da u pregovaračkom procesu preduzimaju korake koje samo pogoršavaju i bez toga situaciju koja se nalazi u ćorsokaku", dodao je on.
Lahonjin je saopštio da će Rusija sačekati da evropski činovnici i predstavnici međunarodnih organizacija ocene nacionalističkih izjava ukrajinskih političara.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala