Republikanci blokirali rad američkog Senata zbog "Severnog toka 2"

© AP Photo / Senate TelevisionAmerički Senat nije usvojio opoziv Donalda Trampa
Američki Senat nije usvojio opoziv Donalda Trampa - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Senatori iz Republikanske partije Ted Kruz i Majk Li blokirali su brzo imenovanje desetine kandidata na dužnosti u Stejt departmentu. Ovim su političari izrazili protest, koji nameravaju da nastave sve dok administracija Džozefa Bajdena ne uvede sankcije "Severnom toku 2" koje je Kongres usvojio, piše Hil.
Kruz je i ranije kritikovao dejstva Bele kuće prema gasovodu. Po njegovom mišljenju, američki predsednik Džo Bajden i njegova administracija su "kapitulirali" pred Rusijom.
"Svi senatori u ovoj palati tačno znaju zašto ovi kandidati nisu izabrani i razlog za to je što je administracija Bajdena otvoreno ignorisala američki Kongres", izjavio je on na sednici.
Po njegovim rečima, završetkom izgradnje gasovoda Rusija će dobijati milijarde dolara koje može da iskoristiti "za nanošenje štete u Evropi i celom svetu".
Predsednik komiteta za međunarodne odnose Bob Menendes, sa svoje strane, kritikovao je ponašanje Kruza i pozvao ga da deblokira rad palate zbog političkih nesuglasica.
Ranije je grupa od 12 američkih senatora iz Republikanske stranke na čelu sa Petom Tumijem postavila ultimatum Ministarstvu finansija SAD i Beloj kući, zahtevajući da se uvedu nove sankcije protiv ruskog gasovoda. Oni su zapretili i da će blokirati kandidature u Ministarstvu finansija, ako administracija američkog predsednika ne promeni stav o gasovodu i ne uvede nove sankcije projektu.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala