Pariz „poludeo“ zbog Mesija /video/

© AP Photo / Rafael YaghobzadehLeo Mesi sa navijačima u Parizu
Leo Mesi sa navijačima u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Argentinski fudbaler Lionel Mesi zvanično je predstavljen u Pari Sen Žermenu, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Mesi je na promociji dobio ovacije i rekao da mu je cilj da osvoji Ligu šampiona.
Mesi je u utorak stigao u Pariz i potpisao ugovor, a u sredu prepodne je zvanično predstavljen.
Ugovor je potpisan na dve godine, radi se o zaradi od oko 35 miliona evra po sezoni, a zanimljivo je da Argentinac neće nositi broj 10 po kojem je postao poznat, već 30.
PSŽ će Mesiju biti prvi klub nakon odlaska iz Barselone, u kojoj je proveo dve decenije života.
„Veoma sam srećan. Moj odlazak iz Barselone bio je veoma težak, mnogo je godina prošlo i dugo sam bio tamo, pa je teško bilo otići. Ipak, veoma sam srećan što sam ovde. Jedva čekam da sve ovo prođemo i da odmah počnem da treniram. Hvala i Barseloni. Od kada je sve izašlo, zvanično saopštenje, sve prošlo brzo i u najboljem mogućem redu. I PSŽ-u hvala i oni su bili brzi što se tiče pregovora, sve smo brzo završili“, izjavio je Mesi.
Tridesetčetvorogodišnji fudbaler je sa Barsom osvojio deset titula prvaka Španije i četiri Lige šampiona, a ciljevi u Parizu se neće menjati.
„Nekada možete imati najbolji tim na svetu i da ne osvojite Ligu šampiona. To je takmičenje gde igraju najbolji. Potrebna vam je i sreća. Ovo je posebno takmičenje i najbolji ne pobeđuju stalno. Moj cilj je da osvojim Ligu šampiona ponovo i ovo je najbolji tim za mene, gde to mogu i da učinim“, jasan je bio Leo, koji je nedavno prvi put u karijeri osvojio Kopa Ameriku sa reprezentacijom.
Zajedno sa Mesijem napad Svetaca činiće Nejmar i Kilijan Mbape.
„To je ludo i veoma sam srećan zbog toga. Drago mi je što ću biti svaki dan sa ovom ekipom. Klub je obavio neke sjajne transfere i ovaj tim je neverovatan. Igraću sa najboljim igračima na svetu“, izjavio je Mesi, koji se osvrnuo na to da će igrati i sa sunarodnicima Anhelom Di Marijom i Leandrom Paredesom.
„Imam sunarodnike i prijatelje u Pari Sen Žermenu. Jedan od razloga zašto sam došao ovde je i svlačionica, dobra atmosfera i ljudi koje poznajem“.
Jedna od tema je bio i potencijalni povratak na „Kamp nou“, ukoliko se PSŽ-u put ukrsti sa Barselonom.
To je moja kuća. Bilo bi lepo kada bismo igrali protiv Barselone. Takođe bi bilo i veoma čudno igrati u Barseloni kao igrač drugog kluba, u drugom dresu...“, podvukao je Mesi.
Mesi predstavljen u Parizu, a u Barseloni – „obrisan“ sa stadiona /video/
Stanković posle debakla: Ja sam krivac
Kamera Sputnjika ispratila istorijski trenutak – Mesi sleteo u Pariz i izazvao haos! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala