Osnovni sud u Đakovici odbacio tužbu opštine protiv Dragice Gašić kao neosnovanu

© Foto : Sputnjiku ustupila Dragica Gašić Dragica Gašić na vratima svog stana u Đakovici
Dragica Gašić na vratima svog stana u Đakovici - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Osnovni sud u Đakovici odbacio je kao neosnovanu tužbu opštine da se Dragici Gašić, prvoj povratnici u opštini Đakovica "otkaže ugovor o zakupu stana sa privremenom merom".
Gašić se početkom juna, ove godine vratila u svoj stan, koji joj je dodelila Skupština opštine Đakovica 1997. godine.
„Sudija Maljsor Krieziu, je nakon ročišta održanog 9. avgusta 2021. godine, u vezi sa predlogom za izricanje mere bezbednosti i saslušanja strana u postupku, odbio kao neosnovan predlog tužioca opštine Đakovica, da se D.G. zabrani da lično boravi, koristi ili živi u stanu, da ga ne renovira i jer je stan predmet spora“, navodi se u saopštenju iz Osnovnog suda.
Takođe, u odluci se navodi da je izricanje mere bezbednosti u ovoj fazi postupka nepotrebno i neosnovano.
„Nakon analize i ocene dokaza, sud je zaključio da je izricanje mere bezbednosti u ovoj fazi postupka neosnovano i nepotrebno. Postupak u ovom pravno-parničnom pitanju nastaviće se prema pravilima parničnog postupka i prema planu rada suda ”, dodaje se u saopštenju, prenosi Ekonomija onlajn.
Kako Kosovo onlajn nezvanično saznaje, sud je odbio zahtev Opštine Đakovica za uvođenje privremene mere kojom je opština tražila da se Dragici zabrani korišćenje stana i da se iseli iz istog. Advokatski tim koji je angažovala Kancelarija za KiM uspeo je da odbrani i dokaže pravo Dragice Gašić da nastavi da koristi stan u kojem se trenutno nalazi.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala