Noletova redovna mušterija: Đoković je neverovatan, ali Federer je GOAT

© AFP 2023 / DANIEL LEAL-OLIVASRodžer Federer i Novak Đoković posle finala Vimbldona 2019. godine
Rodžer Federer i Novak Đoković posle finala Vimbldona 2019. godine - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Franucski teniser Rišar Gaske koji je 14 puta igrao protiv Novaka Đokovića, a čak 13 puta je poražen, poručio je bez pardona, da je Rodžer Federer najveći ikada.
I pored činjenice da se Novak Đoković osvajanjem Rolan Garosa izjednačio po broju Grend slem trofeja sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, kao i da ima bolji međusobni skor u duelima sa Švajcarcem i Špancem, a i veći broj provedenih nedelja na vrhu ATP rang liste, te da je uspešniji kada su u pitanju Mastersi, to nije bilo dovoljno Gaskeu.
Francuz, skromnih teniskih sposobnosti, smatra da je najbitnija estetika, gracioznost, a prema njegovom mišljenju, tu je neprikosnoven Rodžer Federer.
Ruski teniser Danil Medvedev na Mastersu u Torontu - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
„Da li veruješ koliko je ovo glupo?“: Rus ispaštao jer se izvinio! /video/
„Drugačije vidim tenis, uvem sam pričao da se u tom slučaju broj Grend slem titula na računa. Ukoliko jedan teniser ima 21 Grend slem, a neki drugi 22 il i 23, moramo da pričamo i o estetici i svemu onome što viđamo na teniskom terenu", branio je svoj stav Gaskem, a preneo britanski Ekspres.
Ipak, kada je Švajcarac nadmašio rekord čuvenog Pita Samprasa po broju Grend slem trofeja, Federer je zaslužio epitet novog GOAT-a.
Ali, to očigledno sada ne važi za Đokovića, koji se osvajanjem 20. Grend slema izjednačio sa Federerom i Nadalom, dok je u ostalim segmentima odavno nadmašio.
„Često čujem taj argument da je najvažniji broj Grend slem titula. Federer je najveći svih vremena, pogledajte samo tu estetiku i gracioznost na terenu. Gledam tenis isključivo zbog estetike i lepote, čak su Đoković i Nadal među najboljima i svakako su neverovatni igrači".
Pokušao je Gaske koji je čak 13 puta gubio od Novaka, a samo jednom je uspeo da ga pobedi, da kaže i koju lepu reč o srpskom asu i svetskom broju 1.
„Ne volim da diskutujem šta je u korist Federera, a šta Đokovića. Nisam takav, a sviđa mi se kako Novak igra. Kada gledate Federera, vi ste zapanjeni, to je kao kada gledate Mesija i Nejmara. Oni vam prirede fantastičnu igru i zbog toga su neverovatni", smatra Francuz.
„Iznenađen sam Nadalom, zašto on komentariše Đokovića?“
Nadal: Teška odluka, bio sam primoran...
„Rekao je da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu i da mu je tata nemoguć za saradnju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala