Najveća krađa u istoriji kriptovaluta

© Sputnik / Evgeniy Biyatov / Uđi u bazu fotografijaSuvenirni sa logotipima kriptovaluta bitkoin, lajtkoin i iterijum
Suvenirni sa logotipima kriptovaluta bitkoin, lajtkoin i iterijum - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Više od 600 miliona dolara ukradeno je u onome što se slobodno može nazvati najvećom krađom u istoriji kriptovaluta.
Hakeri su iskoristili ranjivost u "Poli Netvork", platformi koja nastoji da poveže različite segmente blokčejn tehnologije kako bi mogli da rade zajedno, piše Si-En-Bi-Si.
"Poli Netvork" je otkrio napad na Tviteru i zatražio da se uspostavi komunikacija sa hakerima te ih pozvao da "vrate hakovanu imovinu", prenosi tportal.
Blokčejn je "knjiga" aktivnosti na kojima se temelje razne kriptovalute. Svaki digitalni novčić ima svoj blokčejn i međusobno se razlikuju.
"Poli Netvork" tvrdi da može da posloži sve ove blokčejne da rade međusobno.

"Poli Netvork" je decentralizovana finansijska platforma. DeFi je širok pojam koji obuhvata finansijske aplikacije utemeljene na blokčejn tehnologiji koje nastoje da izbace posrednike - poput posrednika na berzi. Stoga se naziva decentralizovanim.

Zagovornici kažu da to može da učini finansijske aplikacije, poput kreditiranja ili zaduživanjam, efikasnijim i jeftinijim.
"Količina novca koju ste hakovali je najveća u istoriji DeFija", napisao je "Poly Netvork" u drugom tvitu, prenosi Seebiz.
"Nakon što su hakeri ukrali novac, počeli su da šalju na razne druge adrese. Istraživači kompanije za bezbednost „Slou Mist“ rekli su da je kriptovaluta u vrednosti od više 610 miliona dolara prenesena na tri različite adrese".
„Poli Netvork“ je pozvao menjačnice kriptovaluta da spomenute tokene koje dolaze sa adresa vezanih za hakere stavi na "crnu listu".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala