Letonija: Belorusija vodi hibridni rat protiv EU, odabrala je sledeću metu

© Flickr / Guillaume SpeurtZastava Letonije
Zastava Letonije - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Letonski premijer Krišjanis Karinš izjavio je da je povećanje priliva nelegalnih migranata koji pokušavaju da se prebace u Letoniju i Litvaniju iz Belorusije „zaoštravanje hibridnog rata protiv Evropske unije“.
„Belorusija vodi hibridni rat protiv EU. Prvi korak načinjen je u pravcu Litvanije, sledeća meta je Letonija. Ne smemo da dozvolimo migrantima koji su se našli u Belorusiji da nezakonito pređu našu granicu. To je spoljna granica EU“, rekao je premijer.
Prema njegovim rečima, Letonija će odlučno nastupiti u toj situaciji.
„Taj hibridni rat Belorusije protiv EU samo je zaoštravanje. Sa svoje strane, držaćemo se zajedno, očuvaćemo mir, ali ćemo odgovoriti vrlo odlučno“, rekao je Karinš.
Prezident Belorussii Aleksandr Lukašenko vыstupaet na Šestom Vsebelorusskom narodnom sobranii - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Beloruski lider Zapadu: "Sekire i vile" vam se mogu vratiti kao bumerang
Litvanija u poslednje vreme izveštava o povećanju broja privedenih ilegalnih migranata na granici sa Belorusijom. Vlasti zemlje proglasile su 2. jula vanrednu situaciju u vezi sa prilivom ilegalnih migranata.
Prema poslednjim podacima, više od četiri hiljade ilegalnih migranata privedeno je u Litvaniji na granici sa Belorusijom od početka godine.
Sa svoje strane, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da zemlja više neće zadržavati migrante od prelaska u zemlje EU. Kako kaže, zbog sankcija Zapada Minsk za to nema ni novca ni snage.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala