Kineski mediji: Su-57 stavio tačku na dominaciju Amerike u sferi visokotehnoloških lovaca

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski višenamenski avion pete generacije Su-57
Ruski višenamenski avion pete generacije Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Pojava ruskog lovca Su-57 zaustavila je dominaciju Vašingtona u sferi visokotehnoloških lovaca pete generacije i postala ozbiljna pretnja za Amerikance, piše kineski portal „Sina“.
Autor je podsetio da je ranije jedinica aviona VFC-12 američke mornarice dobila boju koja se potpuno poklapa sa izgledom ruskih borbenih vozila. Njihov glavni zadatak je kopiranje neprijateljske taktike tokom vežbi.

To je prvi put da SAD posvećuju posebnu pažnju lovcu pete generacije druge zemlje, navodi se u članku. Prema mišljenju autora, to ukazuje na ozbiljne zabrinutosti među američkim vojnim rukovodstvom u vezi sa ruskim avionom Su-57.

U članku se ističe da su glavne prednosti aviona Su-57 tehnička opremljenost i ekonomičnost.
S tim u vezi, novinar je primetio visoku konkurentnu sposobnost ruskog lovca na međunarodnom tržištu. Primera radi, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan govorio je ranije o nameri da kupi lovce. Pored toga, primećeno je interesovanje Indije i zemalja jugoistočne Azije.
Su-57 je ruski višenamenski lovac pete generacije, a namenjen je za uništavanje svih vrsta vazdušnih ciljeva, uništavanje kopnenih i površinskih ciljeva sa prevazilaženjem sistema PVO, nadgledanje vazdušnog prostora na velikoj udaljenosti od baze i uništavanje kontrolnog sistema za vazduhoplovne operacije protivnika.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala