- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Hoće li Kijev i Zapad preći Putinovu crvenu liniju | Svet sa Sputnjikom

Pratite nas
Ukrajina je otvoreno pozvala Amerikance da na njenoj teritoriji razmeste sisteme PVO, iako je ruski predsednik Vladimir Putin ranije jasno označio kao crvenu liniju razmeštanje vojne strukture NATO u toj zemlji ili njen ulazak u Alijansu.
Kijev ne odustaje ni od pokušaja da na svaki način spreči završetak Severnog toka 2, tražeći pooštravanje sankcija protiv kompanija koje učestvuju u njegovoj izgradnji.
Hoće li Vašington prihvatiti poziv Kijeva, uprkos upozorenjima Rusije, ili ukrajinsko rukovodstvo pravi račun bez krčmara i diže ulog pred posetu Vladimira Zelenskog Sjedinjenim Državama krajem avgusta? Da li bi NATO bio spreman i za rat s Rusijom zbog Ukrajine? Čime će se baviti specijallni predstavnik SAD za Severni tok 2 kad je do završetka tog gasovoda ostalo svega nekoliko nedelja?
O odnosima u trouglu Zapad, Ukrajina i Rusija u emisiji Svet sa Sputnjikom govore prof dr Mitar Kovač general - major u penziji i dr Mina Zirojević iz Instituta za uporedno pravo u Beogradu.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Svet sa Sputnjikom, 11.08.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala