Društvene mreže uklanjaće sadržaje u kojima se negira genocid u Srebrenici

CC0 / Pixabay / Grafit Srebrenica
Grafit Srebrenica - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Kompanije Tviter i Gugl poručile su, u odgovoru za Radio Slobodna Evropa, da imaju nameru da sa svojih društvenih platformi uklanjaju sadržaje u kojima se negira genocid u Srebrenici. Prethodno je Institut za istraživanje genocida Kanada uputio zahtev tehnološkim gigantima Tviter i Jutjub da zabrane negiranje genocida na svojim platformama.
Kompanije Tviter i Jutjub u vezi sa zahtevom Instituta za istraživanje genocida za RSE kažu da imaju jasno ustanovljenu politiku koja “sankcioniše svaki govor mržnje”.
U odgovoru Gugla, pod čijim okriljem je video-platforma Jutjub, kažu da će uklanjati sve sadržaje koji krše već ustanovljena pravila kompanije o širenju govora mržnje.
„Imamo jasnu i uspostavljenu politiku u vezi sa govorom mržnje a koja zabranjuje sadržaje koji minimiziraju ili negiraju dobro dokumentovane, nasilne događaje, uključujući i genocid u Srebrenici. Ako se utvrdi da sadržaj krši ove smernice, mi ćemo ga ukloniti “, navodi se u odgovoru portparola Jutjuba za RSE.
Direktor kanadskog Instituta Emir Ramić za Slobodnu Evropu kaže da IGK vodi evidenciju o sadržajima na društvenim mrežama i da najviše objava u kojima se vređaju srebreničke žrtve dolazi iz Srbije ali da ih ima i iz Rusije, Francuske i drugih država.
“Mi smo u Kanadi imali peticiju Kanadskog parlamenta kojom smo tražili krivično sankcionisanje negatora genocida u Srebrenici u Kanadi. Peticiju je potpisalo više hiljada Kanađana , a sponzor peticije je bio član Kanadskog parlamenta Brian Masse objašnjava Ramić.
Pročitajte još:
Zastava Srbije na predizbornom mitingu - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Provociraju haos: Nema toliko zatvora koliko ima Srba kojima srebrenički zločin nije genocid /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala