Čelsi kroz penal dramu do Superkupa Evrope

© AP Photo / Peter MorrisonČelsi
Čelsi - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Fudbaleri Čelsija osvojili su Superkup Evrope, pobedivši u finalu posle boljeg izvođenja penala Viljareal ukupnim rezultatom 7:6. U regularnih 90 minuta i posle produžetaka rezultat je bio 1:1. Tragičar je kapiten Raul Albiol koji je promašio penal u sedmoj seriji.
Sudarili su se u Severnoj Irskoj osvajač Lige šampiona i osvajač Lige Evrope i jasno je da je izraziti favorit bio klub iz Londona.
Čelsi je u uvodnom delu utakmice opravdao ulogu favorita, a do zaslužene prednosti stigao je u 27. minutu, kada je na asistenciju Kaja Haverca mrežu Asenha pogodio Hakim Zijeh.
Smenjivali su se zatim napadi, a Viljareal je lako mogao do izjednačenja u poslednjim sekundama prvog poluvremena, ali se prečka isprečila na putu ka golu.
Alberto Moreno uhvatio je volej, samo nije imao sreće i na semaforu je ostalo 1:0 za Čelsi.
U nastavku je španski predstavnik „pokazao zube“ i u nekoliko navrata je zapretio, ali je odbrana Čelsija uspevala da odoli pred tim naletima.
Sve do 73. minuta, kada nije bilo spaza za Engleze. U jeku Viljarealovih napada, Dia je maestralno zagradio jednu loptu i odigrao povratni pas Đerardu Morenu, koji je slabijom, desnom nogom, pogodio pod samu prečku Mendijevog gola - 1:1.
Trgla se Tuhelova četa iz letargije tek posle primljenog gola, ali promene rezultata u Belfastu tokom regularnih 90 minuta nije bilo.
Nije bilo pobednika ni posle produžetaka, pa su penali odlučivali vlasnika Superkupa Evrope, a tu je više sreće imao Čelsi, koji je realizovao šest od sedam penala, dok se Viljareal zaustavio na koti pet.
Tragičar je bio kapiten Raul Albiol, kojem je rezervni golman Kepa Arizabalaga (ušao samo zbog penala umesto Mendija), odbranio udarac.
Rus ispravlja grešku – i za to plaća 115 miliona evra /video/
Novi šok za Zvezdu posle „šamara“ od Šerifa
Perina rabona: Ljubav od peska... Iscurela!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala