Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Žao mi je Novaka“

© AFP 2023 / TIZIANA FABINovak Đoković i Kei Nišikori na Olimpijskim igrama
Novak Đoković i Kei Nišikori na Olimpijskim igrama - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Pratite nas
Japanski teniser Kei Nišikori reagovao je na učešće Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama, rekavši „da mu je žao“ što srpski teniser nije osvojio medalju.
Nišikori je na Olimpijskim igrama u Tokiju doživeo težak poraz u četvrtfinalu upravo od Đokovića.
Najbolji teniser planete delovao je fenomenalno u meču protiv Japanca, u istom maniru započeo duel protiv Saše Zvereva u polufinalu, ali onda doživeo ogroman krah.
I, na kraju, ostao bez medalje u singlu, ali i u miks dublu.
„Očekivao sam da Đoković osvoji zlatnu medalju, ali on je 'potonuo' sredinom drugog seta. Kada ga je Saša pobedio bilo je logično da će osvojiti zlato“, rekao je Nišikori i dodao:
„Malo mi je žao Đoković. Definitivno je zaslužio medalju, rezultati su mu bili neverovatni“.
Naredni turnir posle Tokija za Nišikorija bio je Vašington, koji je planirao da preskoči, ali zbog trenutno lošeg renkinga (67. mesta) nije mogao to da uradi.
„Planirao sam da preskočim ovaj turnir i da sam prošao u polufinale na Igrama, ali nisam mogao. Znao sam da će biti zahtevno igrati ovde, ali sam morao da dođem zbog trenutnog renkinga. Više nisam Top 10 igrač, moram da se borim za poene“, objasnio je 31-godišnjak.
Nišikori je u Vašingtonu došao do polufinala, gde ga je savladao Amerikanac Mekenzi Mekdonald. Titulu u prestonici SAD osvojio je Janik Siner.
Naredni meč Nišikorija očekuje na Mastersu u Torontu, gde se u utorak sastaje sa srpskim predstavnikom Miomirom Kecmanovićem u prvom kolu.
Đoković prestigao čuvenu Čehinju i krenuo u napad na Nemicu!
Zverev Đokoviću: Žao mi je... /foto/
Hajka kojoj ni istina ne može da stane na put
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala