Ukrajinski general: Zelenski ima fobiju od Putina

© REUTERS / GLEB GARANICHPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski se plaši svog ruskog kolege Vladimira Putina, stoga se neće odlučiti na sastanak sa njim, smatra ukrajinski general, bivši gubernator Luganske i Zakarpatske bolasti Genadij Moskalj.
„Zelenski se plaši Putina, neće otići u Moskvu. Naći će gomilu razloga, kukavica, ima neku fobiju od Putina“, izjavio je ukrajinski general za televiziju „Naš“.
Prema njegovim rečima, teško da će Zelenski odlučiti da se sastane sa ruskim liderom čak i na drugim mestima, poput Vatikana ili Beča.
Predsednici Ukrajine, Francuske i Rusije, Vladimir Zelenski, Emanuel Makron i Vladimir Putin na početku sastanka u normandijskom formatu u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Putin spreman za razgovor sa Zelenskim o saradnji na Krimu, ne i o njegovoj pripadnosti

„Čim ode u Moskvu, znajte da će izgubiti celu zapadnu Ukrajinu. On to odlično shvata“, dodao je Moskalj.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da je Putin spreman za dijalog Zelenskim, ali sa izuzetkom tema o kojima je potpuno beskorisno razgovarati na bilateralnom nivou.
Prethodno je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio da se nada da će sastanak sa ruskim kolegom omogućiti da se spreči pogoršanje situacije u Donbasu. Istovremeno je priznao da još ne zna o čemu će razgovarati.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala