Stanje sa požarima na severu Evije i dalje teško

© AP Photo / Thanassis StavrakisEvija, požar
Evija, požar - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Pratite nas
Stanje sa požarima na severu grčkog ostrva Evija i dalje je teško i trenutno se vodi borba da bi se sprečilo da vatra dopre do gradova Edipsos i Istiea. Požari u Grčkoj traju već osmi dan, gde je izgorelo više od 93.000 hektara šume.
Vatrena stihija u Kamtriadesu je sada pod kontrolom, ali vatra potpomognuta vetrom dolazi do sela Galatsades, prenosi agencija ANA.
Vatrogasne snage na putu su koji povezuje Kamatriades sa Kamarijom i pokušavaju da uguše vatrenu stihiju kako bi sprečili da požar dođe do sela Kastaniotisa.
Drugi front je u blizini sela Gerakiou, Avgaria i Galatsona, gde ponovno izbijanje požara dovode do toga da se mali frontovi pretvaraju u novi požarni front koji predstavlja veliki problem za vatrogasne snage, preneo je Tanjug.
Takođe, postoji veliki problem sa napajanjem električnom energijom, jer je veliko oštećenje mreže i većina sela nema struju i vodu.
Grčka je treća zemlja u Evropi, posle Turske i Italije, po ukupnom broju izgorelog zemljišta, sa zapanjujućim povećanjem od 336 odsto, u poređenju sa prosekom između 2002. i 2020. godine.
Pročitajte još:
Srpski vatrogasci stigli na Eviju - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
„Spremni smo da radimo dan i noć“: Srpski vatrogasci stigli na Eviju /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala