Srbija ga nije dočekala, Rus će učiniti sve da mu Ostrvo bude sledeća stanica

© AP Photo / Sebastian GollnowSaša Kalajdžić
Saša Kalajdžić - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Pratite nas
Austrijanac srpskih korena Saša Kalajdžić koji je blistao u dresu Štutgarta prošle sezone, mogao bi da pojača Čelsi, ekipu Rusa Romana Abramovića, u letnjem prelaznom roku, pišu britanski mediji.
Momak kojeg je Srbija olako ispustila, i koji je odabrao da igra za austrijsku selekciju, privlači ogromnu pažnju velikih klubova, zbog istančanog osećaja za gol, kao i odlične koordinacije uprkos visini od dva metra.
Otuda i nadimak „Žigićev naslednik“, koji je potpuno legitiman.
Kalajdžić je prošle sezone postigao 17 golova u dresu Štutgarta, dok je dao i prelep pogodak na Evropskom prvenstvu protiv Italije, pa zato ne čudi interesovanje Čelsija.
Tim u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abramoviča poslao je ponudu Dortmundu za Erlinga Halanda, vrebaju još i zvezdu Bajerna Roberta Levandovskog, ali su to teško ostvarivi transferi, pa su „plavci“ rešili da se okrenu trećem rešenju, a izbor je pao na momka srpskih korena Sašu Kalajdžića.
Menadžeru Čelsija Tomasu Tuhelu dopada se Kalajdžić i smatra da je kod njega prostor za napredak ogroman, dok bi ekipa u kojoj on igra posedovala veliki broj opcija u napadu.
Zbog visine od dva metra Kalajdžić dominira u vazdušnoj igri, prošle godine osvojio je u 57,1 odsto vazdušnih duela Bundesligi dok bi u Premijer ligi mogao da dominira kao svojevremeno Piter Krauč u dresu Liverpula.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Evropa i svet imaju važan zahtev za Srbiju
Njegova procenjena vrednost na fudbalskom tržištu je trenutno oko 22 miliona evra, što za Čelsi ne bi predstavljalo nikakav problem, s tim što bi „švabe“ mogle da „pobedebljaju“ pomenutu cifru.
Iako se još u martu Liverpul interesovao za Kalajdžića, te je on priznao da su "redsi" jedan od timova za koje navija zbog onog čuvenog istanbulskog finala sa Milanom, jasno je da bi Saša i te kako pristao da pređe u London na Stamford bridž, u redove aktuelnog prvaka Evrope.
Saša Kalajdžić je bivšeg vezistu Čelsija koji trenutno nastupa za Mančester junajted Nemanju Matića, označio kao jednog od idola.
Stradali dečak je bio fudbalski šampion: „Drugari će svaki gol posvetiti tebi!“
Rumun je izveo magiju, a Francuze je šokirao Meksiko /video/
Perina rabona: Zvezda na kraju Evrope...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala