Potvrđeno: Grčka neće menjati stav po pitanju Kosova

© AP Photo / Giannis PapanikosKirjakos Micotakis
Kirjakos Micotakis - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji danas boravi u Atini, razgovarao je sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, koji mu je još jednom potvrdio da se pozicija Grčke po pitanju nepriznavanja takozvane države Kosovo neće menjati.
"Posebno sam zahvalan predsedniku vlade Micotakisu na tome što mi je još jednom potvrdio da se njegova pozicija i pozicija grčke vlade po pitanju priznavanja takozvane lažne države Kosovo neće menjati. Grčka neće priznati Kosovo, Grčka će ostati na pozicijama međunarodnog prava i čvrste podrške Srbiji", rekao je Vulin nakon sastanka.
On je ponovio da je zahvalan Micotakisu na takvom stavu i na tome što će se politika Grčke nastaviti u pravcu najboljih mogućih odnosa sa Srbijom, saopštio je MUP.
Vulin, koji je od 2017. i predsednik srpskog dela Mešovitog komiteta sa Grčkom, istakao je da pomoć koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ime srpskog naroda uputio bratskom grčkom narodu i Grčkoj nailazi na veliku i iskrenu zahvalnost.
"Pomoć Srbije se ovde ceni, prepoznaje i premijer Micotakis je još jednom u ime grčkog naroda i grčke vlade izrazio svoju veliku zahvalnost, ali je i rekao da se od Srba pomoć uvek očekuje, jer je očekujete od onih sa kojima ste najbliži i sa kojima delite, ne samo religiju i geografski prostor, već i iste vrednosti", naveo je Vulin.
Dodao je i da mu je bilo zadovoljstvo što je u ime predsednika Vučića i srpskog naroda mogao da prenese izraze solidarnosti i pokaže koliko smo spremni i sposobni da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna.
Vulin je naveo i da je Micotakis izrazio želju da poseti Srbiju i dodao da se nada da će se to dogoditi na zimu i da Srbija voli da dočekuje svoje prijatelje.
Grčki premijer Micotakis najtoplije se zahvalio srpskom narodu i predsedniku Vučiću na podršci koju je Srbija pružila grčkom narodu u borbi sa vatrenom stihijom.
U saopštenju se podseća da, po naređenju Vučica, pomoć kolegama i grčkom narodu u gašenju požara pruža 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 14 vozila i 14 pripadnika Helikopterske jedinice sa tri helikoptera, dva "bel 212" i "H-145", kao i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala