Košmar bez kraja u Grčkoj: Buknuli novi požari /video, foto/

© AP Photo / Michael VaraklasPožar na Eviji
Požar na Eviji - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Pratite nas
Košmar na grčkom ostrvu Evija ne prestaje jer su, osim požara koji već nedelju dana haraju, buknuli novi.
Kako javlja Sputnjik na grčkom jeziku, vatra je noćas buknula u oblasti Galatson. Na udaru plamena je šumsko područje, a prema prvim informacijama, vatra nije stigla do kuća.
Gust dim nadvio se nad ostrvom, što, kako se navodi, otežava gašenje.
Grčki vatrogasci i lokalno stanovništvo, kao i vatrogasne ekipe koje su upućene iz Srbije, pokušavaju da požare u oblasti Galatson stave pod kontrolu.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, 37 pripadnika i 14 vozila angažovani su na gašenju požara na ostrvu Evija u Grčkoj.
© AP Photo / Petros KaradjiasBorba sa požarima u Grčkoj
Borba sa požarima u Grčkoj - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Borba sa požarima u Grčkoj
Srpski vatrogasci-spasioci, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, juče su bili angažovani na presecanju šumskog požara u severnom delu Evije, selu Avgari, u čemu je učestvovalo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa tri auto-cisterne i 10 terenskih vozila, saopštio je MUP.
Na ostrvo Evija juče je sletela i Helikopterska jedinca Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će se od danas, sa 14 pripadnika i tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, uključiti iz vazduha u savladavanje vatrene stihije.
Ministarstvo unutrašnjih poslova u Grčku je uputilo i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.
Izgorela kuća u Grčkoj - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Premijer Grčke: Izvinite zbog grešaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala