Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„A sad, adio“ – emocije preplavile aerodrom „Nikola Tesla“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićDoček vaterpolista Srbije i karatistkinje Jovane Preković
Doček vaterpolista Srbije i karatistkinje Jovane Preković - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Pratite nas
Srpski vaterpolisti obratili su se javnosti na pres-konferenciji posle osvajanja drugog uzastopnog zlata na Olimpijskim igrama. Na aerodromu u Beogadu viđeno je mnogo emocija, a sve je završeno pesmom „A sad, adio“.
Vaterpolisti Srbije doputovali su u utorak ujutru u Beograd, gde ih je dočekao veliki broj navijača po izlasku sa dolaznog terminala na aerodromu „Nikola Tesla“.
Nakon pesme i slikanja sa navijačima usledila je pres-konferencija, na kojoj je prvo govorio Filip Filipović, kapiten Delfina koji je jedan od sedmorice vaterpolista koji su se u Tokiju oprostili od reprezentacije.
Sve emocije sa dočeka mogli ste da ispratite na našem sajtu – OVDE.
„Hvala na ovakvom divnom dočeku. Moram da ispravim sve koji su to pomenuli, ali ja sam samo jedan od ovih momaka, jedan od trinaestorice veličanstvenih. Velika mi je privilegija biti pre svega deo ove ekipe, a onda i biti kapiten na kraju ove divne epizode, ovog najlepšeg i, za neke od nas, poslednjeg plesa. Hvala ovim momcima što smo verovali do kraja, hvala ovom čoveku pored nas (Dejanu Saviću prim. aut), što je verovao u nas i što nas je trpeo i što je potajno i plakao i molio se da se sve ovo završi kao što se završilo“, rekao je Filipović i dodao:
„Vredelo je svakog sekunda, svakog minuta treninga i maltretiranja, utakmica i onoga što je van bazena, što verovatno nikada nećete saznati. Siguran sam da smo sada već učinili ponosnim celu naciju i, pre svega, naše familije i prijatelje. Mnogo žrtve i odricanja stoji iza ovoga, ali, kada se ovako završi, mislim da sve dobije neki viši smisao. Hvala Srbijo, ovo je za vas!“.
Srpski vaterpolisti proslavljaju zlato na OI u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
„Jugoslovenska doktrina i tradicija“: Šapić za Sputnjik o ključu uspeha srpskog vaterpola
Golman Branislav Mitrović je kratko sumirao utiske.
„Nema puno toga šta da se kaže, osvojili smo drugo olimpijsko zlato, najveći uspeh u istoriji srpskog sporta i još jednom ću ponoviti ovo što je Filip rekao: Samo mi znamo koliko smo ginuli i radili za ovaj uspeh. Još jednom hvala svima koji su nas bodrili i podržavali sve ovo vreme, a pre svega hvala mojoj ekipi na svemu što smo uradili. Živela Srbija!“.
Voditelj programa Miljan Milićević, autor Sputnjikove emisije „Miljanov korner“, postavio je pitanje Stefanu Mitroviću, ali njega to nije previše zanimalo.
„Vaše pitanje me uopšte ne zanima. Sve što ću da kažem, a staviću 'tačku na i' – i svi ovde, zajedno sa novinarima da me pratite, a u tome se nalazi i odgovor na vaše pitanje“, rekao je Stefan Mitrović i zapevao čuvenu pesmu „A sad, adio“.
Odbojkašice dočekane u Beogradu; Maja Ognjenović: Volela bih da igram u Parizu, ali...
„Dušan nastavlja apostolsku misiju; Bravo doktori, hvala vam na svemu“: Srbija oduševljena Delfinima
„Sve je moguće“: Milica Mandić dobila Mural na Voždovcu /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala