Boban u Americi još dve godine – otkriveni detalji!

© AP Photo / Ashley LandisBoban Marjanović
Boban Marjanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Pratite nas
Srpski košarkaš Boban Marjanović potpisaće novi, dvogodišnji NBA ugovor sa ekipom Dalas Maveriksa, čiji detalji su otkriveni.
Marjanović je dobio ugovor na dve sezone vredan sedam miliona dolara, odnosno 3,5 miliona godišnje, prenose američki mediji.
Iskusni srpski centar će po završetku ovog ugovora provesti četiri godine u Dalas Maveriksima, a ukupno osam u NBA ligi, u kojoj je prethodno nastupao i za Filadelfija 76erse, Los Anđeles Kliperse, Detroit Pistonse i San Antonio Sparse.
Marjanovićev najveći ugovor bio je u Detroitu, kada je dobio 21 milion na tri godine, a ovaj najnoviji u Dalasu iste je veličine kao i prethodni.
Tridesetdvogodišnjak iz Boljevaca je minule sezone imao prosek od 4,7 poena i 3,9 skokova, ali je u plej-ofu podigao nivo igre kada bi dobivao priliku i utakmice završavao sa 11,8 poena i osam uhvaćenih lopti.
Američki mediji navode da je Marjanović dobio ugovor zbog uticaja na terenu, ali i van terena, s obzirom da je centar reprezentacije Srbije dobar prijatelj sa superstarom Lukom Dončićem, ali i generalno sjajan saigrač.
Podsetimo, nedavno je novi ugovor u NBA ligi dobio i Nemanja Bjelica, koji je stavio tačku na spekulacije o povratku u Srbiju i prešao u redove Golden Stejt Voriorsa.
Ugovor sa Dalasom potpisao je i Luka Dončić, koji je dobio 207 miliona dolara na pet godina nakon što su glavni ljudi Maveriksa zbog „udaranja pečata“ otišli u Sloveniju.
Američka delegacija predvođena Nemcem stiže u Sloveniju – radi se o 207 miliona dolara
Legendarni Litvanac gradi imperiju – Bulsi se vraćaju na veliku scenu!
Dončića i Slovence dočekali kao da su osvojili zlato /video/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala