„Federer je psovao i bacao rekete“ /video/

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Pratite nas
Rodžer Federer nije bio ni izbliza graciozan koliko je danas na početku svoje karijere, otkrila je Medlin Barloher, njegov bivši trener, koja je istakla da je Švajcarac „često psovao i bacao rekete“.
Barloher je trenirala Federera još u Bazeru krajem 1980-ih i početkom 1990-ih, kada je Švajcarac tek ulazio u tinejdžerske godine.
Tada je Federerov temperament bio značajno drugačiji od onog po kojem je danas poznat.
„On je veoma brzo napredovao i bio je zadovoljan, ali kada je prešao na velike turnire nije toliko brzo napredovao. Odjedanputa bi postajao frustriran, pa bi bacao rekete. Često je i psovao, ali to je uobičajeno za mlade ljude“, rekla je Barloher.
Barloher ističe da je najzaslužnija za to što se Rodžer smirio njegova žena Mirka, koja se udala za dvadesetostrukog Grend slem šampiona 2009. godine nakon što su se upoznali na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju.
„Kako bi drugačije objasnili to što je bio toliko nervozan kada je bio mlađi, a sada je toliko smiren? To je sve zahvaljujući Mirki“.
Ona je i pohvalila svog nekadašnjeg učenika.
„Uvek je Rodžer bio taj koji je želeo da postane profesionalni teniser. Tek što je napunio osam godina, a već je pričao o tome da će biti najbolji na svetu“, otkrila je Barloher.
Koliko će Đokovića „boleti“ najnovija odluka?
Toni Nadal indirektno napao Novaka – i pomenuo „milione dece“
Hajka kojoj ni istina ne može da stane na put
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala