Vučić sa ruskim ambasadorom o krizi u Bosni: Obezbediti mir i stabilnost

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICAleksandar Vučić i Aleksandar Bocan-Harčenko
Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko razgovarali su danas o situaciji u regionu, posebno u vezi sa poslednjim zabrinjavajućim događajima u Bosni i Hercegovini. Konstatovana je potreba da budu obezbeđeni mir i stabilnost.
Vučić i Bocan-Harčenko konstatovali su da su Srbija i Rusija i u proteklom periodu, uprkos teškoćama koje je doneo korona virus, potvrdile visok stepen bilateralne saradnje.
Zato su na sastanku izrazili očekivanje da u narednom periodu dođe do povećanja robne razmene, da budu završeni tekući i pokrenuti novi zajednički energetski i infrastrukturni projekti, kao i da se i dalje jača saradnja u oblasti tehnološkog razvoja i inovacija, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti položeni poslednji delovi pruge od Beograda do Novog Sada, jer taj projekat donosi značajne promene u funkcionisanju železničkog saobraćaja u našoj zemlji.
Ambasador Bocan-Harčenko je ovom prilikom još jednom izrazio saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog, ističući njegove zasluge za razvoj srpsko-ruskih odnosa.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala