Satelitski snimci otkrili strahovitu razmeru katastrofe u Grčkoj /foto/

© AP Photo / Satellite image ©2021 Maxar TechnologiesSatelitski snimak požara u Grčkoj
Satelitski snimak požara u Grčkoj - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Šumski požari već nedelju dana besne Grčkom, a najgore je na ostrvu Evija, gde je vatra zahvatila oko 20 hiljada hektara, spaljujući i kuće. Satelitski snimci požara u Grčkoj prikazuju razmeru katastrofalne vatrene stihije koja uhištava sve pred sobom.
Oko 200 srpskih turista evakuisano je iz mesta Pefki u banju Edipsos, na drugom delu ostrva Evija, na kom je bilo između 800 i hiljadu naših turista, a polovina je već napustila ostrvo, javlja RTS.
© AP Photo / Satellite image ©2021 Maxar TechnologiesSatelitski snimak požara na ostrvu Evija
Satelitski snimak požara na ostrvu Evija - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Satelitski snimak požara na ostrvu Evija
Požar na Eviji još uvek nije pod kontrolom vatrogasaca, a hitne službe širom zemlje i dalje se žestoko bore sa više od deset požara, preneo je "Jutarnji list".
Prema izveštajima grčke državne televizije vatrogasne jedinice, vojska i dobrovoljci ne uspevaju da se izbore s požarom koji besni u gradu Pefki.
Volonteri prevoze starije građane brodićima na sigurno.
Gust dim prekriva čitavu regiju, dok jugoistočni vetar raspiruje vatru prema severnome delu drugog po veličini grčkog ostrva, a velika većina gra+đana je evakuisana.

Kritično i na Peloponezu i u okolini Atine

Prema procenama lokalnog zvaničnika oblasti Mani na Peloponezu, šumski požari uništili su oko 70 odsto regije, preneo je juče „Katimerini“.
„To je katastrofa biblijskih razmera. Reč je o skoro tri četvrtine opštine“, izjavila je za ERT zamenik gradonačelnika istočnog Manija, Eleni Drakulaku.
© AP Photo / Satellite image ©2021 Maxar TechnologiesSatelitskii snimak požara u okolini Atine
Satelitskii snimak požara u okolini Atine - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Satelitskii snimak požara u okolini Atine
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Sektor za vanredne situacije uputili su u nedelju posebnu jedinicu od 37 pripadnika sa 14 vozila i tri helikoptera u Grčku da pomognu kolegama i građanima na ostrvu Evija u borbi protiv vatrene stihije. Oni su kasno sinoć stigli u Grčku.
Grčki premijer Kirjakos Micotakis zahvalio je svim zemljama koje su uputile pomoć njegovoj zemlji u borbi protiv požara.
Srpski vatrogasci stigli na Eviju - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
„Spremni smo da radimo dan i noć“: Srpski vatrogasci stigli na Eviju /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala