Rusija o novim američkim sankcijama: Ove mere nisu „u duhu Ženeve“

© AFP 2023 / MLADEN ANTONOVZastave Rusije i SAD postavljene na aerodromu Vnukovo za doček američkog državnog sekretara u Moskvu
Zastave Rusije i SAD postavljene na aerodromu Vnukovo za doček američkog državnog sekretara u Moskvu - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Poslednje američke sankcije koje su uvedene nekim ruskim kompanijama su suprotne naporima za stabilizaciju bilateralnih odnosa, a takođe onemogućavaju izglede za bilo kakvu konstruktivnu saradnju, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„Smatramo da je takav pristup neprihvatljiv i fundamentalno protivreči ‘duhu Ženeve’ kao i naporima za stabilizaciju bilateralnih odnosa. Naprotiv, Vašington takvim postupcima potiskuje mogućnosti bilo kakve konstruktivne saradnje“, izjavio je Antonov.

Amerika je danas uvela nove sankcije protiv tri ruske kompanije koje su optužene za narušavanje režima neširenja oružja za masovno uništenje u Iranu, Severnoj Koreji i Siriji, objavio je Stejt department.
Sankcije su uvedene naučno-proizvodnoj kompaniji „Puljsar“, kompaniji „Azija-Invest“ i „Čarter grin lajt Moskva“ koja se bavi iznajmljivanjem čartera.
Na sankcionom spisku su se takođe našle i kompanije iz Iraka i Sirije.
Podsetimo, Amerika je 15. marta uvela sankcije Rusiji, uključujući proterivanje ruskih diplomata, na šta je Moskva recipročno odgovorila.
Zastave SAD i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Začarani krug sankcija i američka šizofrenija – prepreke za ozbiljan dijalog Rusije i SAD
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala