Portparolka Bele kuće: Kritike ruskih novinara su me prvo uznemiravale, a onda su mi postale zabavne

© REUTERS / TOM BRENNERPortparolka Bele kuće Džen Psaki
Portparolka Bele kuće Džen Psaki - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Portparolka Bele kuće Džen Psaki je izjavila da su je, dok je obavljala funkciju direktora pres službe Stejt departmenta, uznemiravale kritike ruskih novinara, ali su joj pred kraj mandata postale zabavne.

„U početku su me te kritike uznemiravale. Sećam se da su ih iznosili na brifinzima i da sam tada u grlu imala knedlu, jer sam osećala da me ismevaju. Međutim, to mi je postalo zabavno pred kraj mandata u Stejt departmentu“, izjavila je Psakijeva.

Časopis „Vog“ je objavio članak u kome se tvrdi da su posle 2014. godine ruski novinari, navodno, pokrenuli kampanju protiv Psakijeve kako bi je „predstavili kao glupu osobu“. Navodi se i da je deo detalja kampanje dospeo u američke medije.
U članku se navodi da su godine koje je provela u Stejt departmentu za nju „postale dobra priprema za današnju političku atmosferu“.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Bela kuća upozorava Rusiju: Ako ne učinite nešto sa hakerima, mi ćemo
Psakijeva je i u prethodnim administracijama obavljala visoke funkcije - bila je portparolka Stejt departmenta, ali i direktorka za komunikacije u Beloj kući u vreme američkog predsednika Baraka Obame. Ona je poznata po kontroverznim izjavama, kao i po oštroj kritici Rusije, krimskog referenduma i ponovnog spajanja poluostrva sa Rusijom.
Ona svoj negativan imidž u ruskim medijima objašnjava „ruskom propagandom“. Psakijeva je više puta bila kritikovana i ismevana zbog svojih grešaka i zabuna koje je imala prilikom razgovora o pitanjima svetske politike.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala