„Oči“ ruske vojske već 100 godina: Pored radara „Podleta“ ni muva ne može da prođe

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMobilni radiolokacijski sistem „Podlet“ na međunarodnom vojno-tehničkom forumu ARMI-2015
Mobilni radiolokacijski sistem „Podlet“ na međunarodnom vojno-tehničkom forumu ARMI-2015 - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Jedno od najstarijih ključnih odbrambenih preduzeća u zemlji – Sveruski naučno-istraživački institut za radiotehniku, danas slavi 100. godišnjicu postojanja, prenosi televizija „Zvezda“.
Tokom godina, naučnici te strukture izradili su jedinstvene primerke tehnike. Pre svega, to su perspektivne radiolokacijske stanice za Vazdušno-kosmičke snage i mornaricu, precizirala je televizija.
„Zvezda“ podseća da je mobilnost jedan od glavnih trendova.

Za razliku od stacionarnih radio-lokatora, stanica „Podlet“ može da se premesti tamo gde je trenutno najpotrebnija. Od nje ne mogu da se sakriju ni bespilotne letelice koje lete gotovo iznad zemlje, ni hipersonična raketa.

„Ne mogu se sakriti avioni strateške avijacije, krstareće rakete i mali dronovi u rasponu različitih visina od 60 metara do 20.000 metara pri brzinama do 4,5000 kilometara na sat“, dodao je komandant radarske kompanije Aleksej Feoktistov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala