„Nema mesta za fašiste“: Uzbuna u Španiji zbog Ukrajinca /foto/

CC0 / Unsplash / Fudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Roman Zozulja, ukrajinski fudbaler, nije dobrodošao u španski klub Alkorkon, koji je izrazio nameru da ga angažuje, zbog reakcije navijača koji su ukazali na to da je 31-godišnji igrač promoter „fašističke ideologije“.
Zozulja je nedavno ostao bez ugovora pošto je završio četvorogodišnji boravak u Albaseteu i bio je viđen kao pojačanje Alkorkona.
Međutim, navijači se protive tome, ističući da je Zozulja simpatizer ukrajinske nacističke paravojne grupe Azovski bataljon.
„Mi smatramo da će Alkorkon napraviti grešku ako potpiše fudbalera koji je objavljivao fotografije sa nacističkom numerologijom. On je simpatizer fašističke formacije u svojoj zemlji i to nije u skladu sa vrednostima tolerancije i poštovanja prema sportu“, navedeno je u listu „La Previja“.
Kako se ističe, Zozulja se fotografisao u dresu sa brojem 18, a iza njega je bio semafor sa brojevima 14:88. Ti brojevi su simboli Adolfa Hitlera i pozdrava „Hajl Hitler“.
„Zozulja nije patriota, on je fašista koji podržava Azovski bataljon. Za takvu osobu ne treba da bude mesta u našem klubu niti u našem gradu. Njegova ideologija se kosi sa našim vrednostima“, dodaje se.
Ovo nije prvi put da je Zozulja u centru pažnje, 2017. godine se u klubu Rajo Valjekano zadržao svega jedan dan pošto su navijači protestovali i naveli da nema mesta za naciste u njihovom klubu.
Markos Roho - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Fudbaler protivpožarnim aparatom gađao policiju?! /video/
Veljko Kajganović - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Preminuo Veljko Kajganović: „Ostaje rupa, Kouč, nema ko da preuzme!“
Bibras Natho - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2021
Partizanu prija „Karađorđe“ – Natho sa dva gola presudio Vojvodini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala