Loš dečko tenisa: „Nešto slično se dešavalo meni, samo 20 puta gore“

© AP Photo / Hamish BlairAustralijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021.
Australijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Australijski teniser Nik Kirjos, poznat po konstantnom sukobljavanju sa medijima i ostalim igračima, govorio je o situaciji kroz koju prolazi Japanka Naomi Osaka.
Osaka je jedna od glavnih tema teniskog sveta već nekoliko meseci, nakon što se povukla sa Rolan Garosa i Vimbldona zbog sukoba sa organizatorima.
Ona je prvo odbila da se pojavljuje na pres-konferencijama i za to navela nekoliko razloga, pored ostalih okrivila loše novinare, da bi zatim govorila o tome da ima problema sa mentalnim zdravljem.
Četvorostruka Grend slem šampiona je zbog toga dospela na metu kritičara, te izazvala kontraefekat svojim postupkom.
Japanska teniserka Naomi Osaka - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Oblak depresije nad Parizom – ko je đubre, gde je bila greška i šta misli Đoković?
O njenoj situaciji govorio je Kirjos, neko ko je slavu stekao još kao tinejdžer, a tokom karijere imao česte (neretko samoizazvane) sukobe sa novinarima.
Ali i Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom, koji su bili neretka meta njegovih „prozivki“ i vređanja.
Nadala su rugao u nekoliko navrata, dok je za Novaka, pored ostalog, rekao „da je bolesno opsednut željom da ga svi vole“, te više puta istakao da ga, prosto i jednostavno, ne voli.
„Nešto slično kao Naomi Osaki se dešavalo meni. A, pošto je sada popularno pričati o mentalnom zdravlju, ono što sam ja doživeo je 20 puta gore nego što je ona“, rekao je Kirjos.
Kirjos je kao još uvek svetski nepoznati teniser zabeležio neke velike pobede – najpre protiv Nadala na Vimbldonu – i time skrenuo pažnju na sebe.
Nikada nije držao „jezik za zubima“, niti se libio toga da kaže šta tačno misli, bez razmišljanja o posledicama.
I zbog toga, ali i drugih stvari kao što su nepristojno ponašanje na terenu i vređanje kolega, često je bio na meti ljubitelja sporta, strastvenih navijača i medija.
„Ovaj sport me je vodio na mračnu stranu, to mi se dešavalo neko vreme i mentalno je bilo jako teško jednom 18-godišnjaku. Bio sam jedan od najpoznatijih igrača u Australiji i jedan od najkritikovanijih u medijima“, objasnio je Kirjos.
Sport kao što je tenis nije krojen po notama momka iz Kambere, već je iz arhaičnih razloga oduvek imao neku notu ekskluziviteta i rigoroznosti.
„Beli sport“ se već godinama menja, ali nedovoljno brzo da „dohvati“ Nika Kirjosa.
„Sada imam 26 godina i dovoljno sam 'mator' da znam da je sve to sr**e i da je tenisu mučno da prihvati osobu kao što sam ja“, podvukao je kontroverzni Australijanac.
Sezona lova na Đokovića, a on nastavlja da menja istoriju
Javio se Đokovićev mrzitelj: „Mogu da mu napravim problem, on je izneverio sport“
Kontroverzni Australijanac priznao: Đoković je bog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala