Francuska: Ubijen katolički sveštenik, osumnjičen migrant

© AP Photo / Thibault CamusUviđaj u Parizu
Uviđaj u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Katolički sveštenik Olivje Mer (60) ubijen je u mestu Mortanj-sur-Sevr u zapadnoj Francuskoj.
Osumnjičeni, migrant iz Ruande Emanuel Abaisenga, koji je prethodno bio optužen za paljenje katedrale u Nantu, predao se policiji i priznao da je počinio zločin, objavio je „Valer aktuel“.
Abaisenga je 2020. priveden zbog paljenja katedrale i bio je pod sudskim nadzorom.
Prema francuskim vlastima, njemu je odbijen zahtev za azilom još 2019. godine i trebalo je da napusti zemlju, ali je ostao u Francuskoj. Tada je priznao da je odluka o paljenju katedrale bila osveta zbog toga što su francuske vlasti odbile njegov zahtev za azil.
Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin otišao je na mesto ubistva i pružio punu podršku ožalošćenim katolicima.
Istovremeno, sukobio se sa francuskom opozicionom političarkom Marine Le Pen, koja je ranije kritikovala ministra i vladu u celini, zbog toga što su dopustili da se dogodi takav zločin.
„U Francuskoj, dakle, možete biti ilegalni imigrant, spaliti katedralu u Nantu, nikada ne biti proterani a potom ubiti sveštenika. Ono što se dešava u našoj zemlji je potpuni bankrot države i ministra unutrašnjih poslova“, navela je ona u tvitu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala