Drama u Londonu: Policajci sprečavaju antivaksere da provale u Bi-Bi-Si /video/

© Foto : Skrinšot Tviter/Sputnjik SrbijaSukob antivaksera i policije ispred zgrade Bi-Bi-Sija
Sukob antivaksera i policije ispred zgrade Bi-Bi-Sija - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Britanski policajci sukobili su se sa demonstrantima antivakserima koji su pokušali da provale u zgradu Bi-Bi-Sija u Londonu.
Snimci koji su postavljeni na društvenim mrežama pokazuju grupu antivksera koji pokušavaju da uđu u zgradu „Bi-Bi-Si studios“ u Vajt sitiju, u zapadnom Londonu, dok ih sprečava mala grupa uniformisanih policajaca.
Demonstranti su navodno bili iz „Glasa javnosti“ (Official Voice), grupe koja veruje da bi pojedinci trebalo da sami donesu odluku da li će se vakcinisati ili ne i protivi se pritisku vlade na organizacije i ljude da se vakcinišu.
„Grupa demonstranata nakon što je krenula iz Šepards buš grina oko 13 sati, zaustavila se ispred komercijalnih prostorija u Vud lejnu, u Vajt sitiju. Nije bilo hapšenja, ali će prisutni policajci nastaviti da prate situaciju“, saopštila je londonska policija, prenosi „San“.
Zgrada u Vajt sitiju i dalje je poznata kao Televizijski centar, iako više nije sedište Bi-Bi-Sija i u njoj se uglavnom nalaze luksuzni stanovi.
Demonstracije su usledile nakon što je premijer Boris Džonson predložio da u noćnim klubovima može biti dozvoljen pristup samo revakcinisanim osobama.
Da bi bio usvojen taj predlog, potrebno je doneti nove zakone, a oko 50 poslanika vladajućih konzervativaca zapretilo je da će glasati protiv.
Mnogi antivakseri tvrde da je Bi-Bi-Si bio previše nekritičan prema vladinoj politici koja, po njihovom mišljenju, krši građanska prava i slobode, prenosi Sputnjik internešnal.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala