Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Savićev tajm-aut o kojem priča cela Srbija /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićVaterpolisti
Vaterpolisti - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Tajm-aut Dejana Savića, selektora vaterpolo reprezentacije Srbije, pričalo se ceo dan nakon osvajanja Olimpijskih igara i druge zlatne medalje u nizu.
Vaterpolisti Srbije savladali su Grčku u velikom finalu u Tokiju i drugi put zaredom postali šampioni sa Dejanom Savićem na kormilu.
Trofejni stručnjak poznat po svom direktnom pristupu održao je tajm-aut u kojem je pokazao koliko malo je potrebno da se razume sa svojim igračima.
Pri rezultatu 7:7 u drugoj četvrtini, nakon što su Delfini ispustili prednost, Savić je zatražio pauzu i, pored ostalog, rekao:
„Nemoj da me nervirate!“.
Savić nije morao preterano da priča o taktici, o tome šta valja ili ne valja, već je uz par komentara i poruku koju retko kada možete čuti na tajm-autima jasno objasnio svojim izabranicima šta od njih želi.
Jedan od najboljih trenera svih vremena sa jednom od najboljih generacija svih vremena ne samo u vaterpolu, već u svim sportovima...
Posle toliko godina provedenih zajedno i toliko zlatnih medalja na svim mogućim prvenstvima... Jasno je da više od „nemoj da me nervirate“ nije bilo potrebno.
Trofejni selektor je nedavno bio gost u Sputnjikovoj emisiji „Miljanov korner“ gde je, pored ostalog, govorio o svojim metodama.
„Sada shvatate kako je mojoj ženi“
Koji vaterpolisti Srbije su završili karijeru u Tokiju?
Emotivni Savić: Retki trenuci kada moram da zaćutim /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala