Zaharova otkrila ko su pravi neprijatelji Ukrajine

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova smatra da su pravi neprijatelji Ukrajine oni koji su započeli progon sportistkinje Jaroslave Magučih zbog fotografije sa ruskom atletičarkom Marijom Lasickene.
„Ukrajinsko Ministarstvo odbrane još je reklo da bi takve fotografije mogle da postanu ‘predmet informacionih specijalnih operacija neprijatelja’. Šteta što nisu dodali da je neprijatelj onaj koji je u Ukrajini počeo sa proganjanjem svoje sportistkinje zbog ove fotografije. To su pravi neprijatelji Ukrajine“, napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu, komentarišući vest da će Ministarstvo odbrane Ukrajine obaviti razgovor sa Magučih zbog fotografije sa ruskom atletičarkom.
„A naši sportisti pokazuju svetsku klasu, demonstrirajući čist sport bez politike i intriga“, dodala je diplomata.
Ranije su se na internetu pojavile fotografije ukrajinske i ruske atletičarke neposredno nakon takmičenja, na kojima Lasickene drži zastavu Olimpijskog komiteta Rusije, a Magučih – zastavu Ukrajine.
Lasickene je pobedila na takmičenju u skoku uvis, preskočivši 2,04 metara. Druga je bila Australijanka Nikola Makdermot, a treća – Ukrajinka Jaroslava Magučih. Posle pobede, ukrajinske sportistkinje čestitale su Ruskinji na osvojenoj tituli, a Lasickene i Mahučih su napravile nekoliko zajedničkih fotografija.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala