Emocije pokosile Mesija – otkrio zašto je otišao, ali nije odgovorio na glavno pitanje /video/

© AP Photo / Joan MonfortArgentinski fudbaler Lionel Mesi plače na oproštaju od Barselone
Argentinski fudbaler Lionel Mesi plače na oproštaju od Barselone - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2021
Pratite nas
Lionel Mesi, najbolji fudbaler svih vremena, objavio je da je i zvanično napustio Barselonu i u suzama se oprostio od kluba i navijača.
Mesi je na emotivnoj pres-konferenciji, na kojoj nije mogao da suzdrži suze, govorio u vremenu provedenom u Barseloni.
„Ovo mi je veoma teško, ovde sam bio ceo život i nisam spreman za ovo. Prošle godine sam bio uveren u to šta ću reći, ali ove godine nije jasno. Ove godine smo porodica i ja mislili da ćemo ostati ovde, to smo želeli više nego išta, da ostanemo kod kuće. Mislili smo da ćemo ostati u Barseloni, vreme koje smo proveli ovde je bilo stvarno neverovatno, ali danas moram da kažem zbogom svemu ovom. Ceo život sam proveo ovde, još od kada sam imao 13 godina, i posle 21 godine odlazim sa ženom, sa troje male katalonsko-argentinske dece“, rekao je Mesi.
„Nikada nisam razmišljao o odlasku, a pogotovo ne na ovaj način. Odlazim iz kluba nakon što nisam video navijače godinu i po dana, a da sam zamišljao ovaj dan zamišljao bih pun 'Kamp Nou', kako bih se pošteno oprostio. Ali, moralo je da bude ovako. Zahvalan sam svima na ljubavi koju su mi pokazali. Bilo je i nekih loših trenutaka, ali ljubav koju sam dobio se nije menjala. Nadam se da su oni prepoznali ljubav koju sam imao prema njima i ovom klubu. Nadam se da ću se nekada vratiti i ponovo biti deo ovog kluba, na bilo koji način, i pomoći mu da bude najbolji na svetu. Iskreno, zaboravio sam mnogo toga što sam želeo da kažem, tako da je to zasad“, dodao je Mesi.
Argentinac je za Barsu nastupio 778 puta i za to vreme postigao čak 672 gola. Osvojio je i deset titula u Španiji i četiri Lige šampiona, za ukupno 35 trofeja.
„Sve do poslednjeg minuta sam mislio to, ali odjednom to zbog lige nije moglo da se desi. I nema šta više da se doda, konkretnije ne smem da pričam“, otkrio je Mesi čudan splet okolnosti zbog kojeg nije produžen ugovor sa katalonskim gigantom.
„Mnogo se toga pričalo o tome da ne želim da ostanem, ali mi smo dali sve od sebe da ostanem. Prošle godine nisam želeo da ostanem i to sam i rekao, a ove godine sam hteo, ali to nije bilo moguće“.
Tridesetčetvorogodišnjak iz Argentine će najverovatnije preći u Pari Sen Žermen, ali u ovom trenutku to nije mogao da potvrdi, te je navijače širom sveta ostavio u neizvesnoti time što nije odgovorio na pitanje koje je sve zanimalo.
„To je jedna od mogućnosti. Trenutno ništa nije potvrđeno. Iskreno, mnogo zainteresovanih klubova me je zvalo kada je objavljeno (da odlazim). Trenutno ništa nije potpisano, ali razmatram mnogo opcija“.
Konferenciju Mesija mogli ste da pratite uživo:
Gotovo je: „Mesi je naš“
Rus ispravlja grešku – i za to plaća 115 miliona evra /video/
„Mesi je u šoku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala